Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΙΟΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ. ΟΡΓΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ !!! [ video ]

Ενα συγκλονιστικό ντοκουμέντο βάναυσης και απάνθρωπης συμπεριφοράς αστυνομικών σε βάρος γυναίκας με κινητικά αλλά και ψυχικά προβλήματα δημοσιεύει σήμερα το Documento.    
Για ακόμη μια φορά η ΕΛΑΣ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συλλαμβάνεται σε μια προκλητική επίδειξη αναλγησίας και καταπάτησης δικαιωμάτων σε βάρος μιας απροστάτευτης γυναίκας.

Αστυνομικοί του ΑΤ Ομόνοιας εμφανίζονται στο βίντεο που, δυστυχώς γι’ αυτούς, έχει τραβηχτεί από την κάμερα του τμήματος να σέρνουν τη γυναίκα στον δρόμο και στη συνέχεια να την καταβρέχουν με μανία με τη μάνικα που βρίσκεται στην είσοδο του τμήματος. Οπως φαίνεται στο ίδιο βίντεο, οι «σερίφηδες» του ΑΤ Ομονοίας όχι μόνο δεν πτοήθηκαν όταν η κατάπτυστη συμπεριφορά τους ενεργοποίησε άμεσα τα ανθρώπινα αντανακλαστικά αυτόπτη μάρτυρα που παρενέβη, αλλά αντιθέτως επιχείρησαν και να τον τιμωρήσουν συλλαμβάνοντάς τον και περνώντας του χειροπέδες παρότι τους επέδειξε τη δικηγορική του ταυτότητα.

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης (νομικός σύμβουλος και του Documento) επισκέφτηκε το ΑΤ Ομόνοιας για επαγγελματικούς λόγους. Κατά την παραμονή του εκεί αντίκρισε στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μια κυρία η οποία του απηύθυνε τον λόγο. Ο αξιωματικός υπηρεσίας του είπε να μην της μιλάει «διότι η συγκεκριμένη κυρία θα μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο». Με τη βία και με τη μάνικα... Στο βίντεο η εν λόγω γυναίκα εμφανίζεται λίγο αργότερα να σέρνεται σαν τσουβάλι από δύο αστυνομικούς. Στο 23:20:00 του βίντεο (αναγράφεται άλλη ημερομηνία πιθανώς λόγω κάποιων λανθασμένων ρυθμίσεων) οι αστυνομικοί κρατώντας την από τις μασχάλες τη σέρνουν από την είσοδο του τμήματος προς το σημείο που βρίσκεται απέναντι από το κουβούκλιο του σκοπού. 

Είναι μόλις η αρχή της βάναυσης συμπεριφοράς τους προς τη γυναίκα, την οποία είναι προφανές ότι αποστρέφονται καθώς έχουν φροντίσει να φορέσουν γάντια.
Οσα είδε ο δικηγόρος 
Στο σημείο εμφανίζεται έπειτα από λίγο ο Γ. Απατσίδης. Οπως έχει καταθέσει, καθώς κατευθυνόταν προς το τμήμα είδε την κυρία με την ψυχική πάθηση «να σπρώχνεται πολύ βίαια από έναν γεροδεμένο αστυνομικό με μουστάκι, σαν να είναι σκουπίδι, εν είδει τσουβαλιάσματος, ο οποίος την εξύβριζε και της μιλούσε απαξιωτικά». Ο δικηγόρος πλησίασε την κοπέλα, της πρόσφερε βοήθεια και «ψυχολογική υποστήριξη». Είπε δε στον αστυνομικό ότι άτομα με ψυχικές παθήσεις μπορεί να υπάρχουν σε κάθε οικογένεια και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο και ότι «δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε». Ο αστυνομικός τότε του ζήτησε την ταυτότητά του με τρόπο «παντελώς αγενή και εξουσιαστικό».    Βαγγέλης Τριάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: