Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! [ video ]

Σε δεινή θέση βρίσκεται από χθες η κυβέρνηση υπό τα ομαδικά πυρά που δέχεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σήμερα να παραδέχθηκε ότι η εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης είναι λανθασμένη. Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης ο Μητσοτάκης
, ψάχνει φανέλα και σώβρακο να πιαστεί για να σωθεί αλλά σε κάθε περίπτωση μεγιστοποιεί το κόστος.
«Με απόφαση του πρωθυπουργού η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να μην παίρνονται εξοντωτικές ποινές. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Ακόμη, διαγράφεται ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης» τόνισε ο Πέτσας.
Φαίνεται πώς έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που άναψε η πρόταση της ΕΕΑ, καθώς άρχισε να απειλεί σοβαρά τη συνοχή του κόμματος.
Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης χθες μετά την ανακοίνωση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης πήρε σαφή θέση χαρακτηρίζοντας την «εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανή στα αθλητικά χρονικά», τονίζοντας πως «αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ».
Επίσης επέρριψε ξεκάθαρα την ευθύνη στην κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ απείλησε με ανεξαρτητοποίηση από τη Νέα Δημοκρατία. «Η ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία», δήλωσε, προσθέτοντας πως «Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή».
Τη σκυτάλη στις δηλώσεις πολιτικών πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίο έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ», οι οποίες θα πρέπει «να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη». Ο ίδιος θεωρεί πως η απόφαση είναι, μεταξύ άλλων, ένα πλήγμα «κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση».
Θέση για την εισήγηση πήρε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας: «Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων», έγραψε στο twitter.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και Ολυμπιονίκης, Κώστας Κουκοδήμος, με δήλωσή του, τάχθηκε στο πλευρό του ΠΑΟΚ, κάνοντας ολομέτωπη επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πληγή για τον ελληνικό αθλητισμό» και «εντεταλμένο συμφερόντων», ενώ κάνει λόγο για αυτούς «που μπήκαν από το παράθυρο στη ΝΔ».

ΚΚΕ: Όλες οι ΠΑΕ στο υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται όπως οι ΑΕ

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το "ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών" παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των υπουργείων και των διορισμένων επιτροπών και πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο. Ο φίλαθλος κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα, ούτε έχει σχέση με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων, ούτε πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, που δεν περιορίζονται στο χώρο του αθλητισμού», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Προσθέτει μάλιστα πως, «σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, χρειάζεται να δοθούν στη δημοσιότητα όσα στοιχεία υπάρχουν και να μην κυκλοφορούν στους "διαδρόμους"».
«Αποκτά μεγαλύτερη σημασία η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει οι ΠΑΕ να ενταχθούν άμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι ένα μέτρο για να υπάρχει μια στοιχειώδης διαφάνεια, να περιοριστούν τα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια, μέχρι το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός να απαλλαγεί απ' τη θηλιά της εμπορευματοποίησης», προτείνει στο σχόλιό του το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: