Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΒΑΖΕΙ ΤΟ....''ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ'' ΤΩΝ ΤΡΑΜΠ - ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ !!! [ video ]

Το σχέδιό του για τη Μέση Ανατολή παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Σε δηλώσεις του και έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο - όπως και με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ - έκανε λόγο ρεαλιστική «win - win» λύση, τόσο για το Ισραήλ, όσο και για την Παλαιστίνη.

Ο Ντ. Τραμπ πρόκρινε τη λύση των δύο κρατών, ενώ τόνισε πως η Ιερουσαλήμ «θα παραμείνει "αδιαίρετη πρωτεύουσα" του Ισραήλ», βάσει του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ - το οποίο έχει χαρακτηρίσει «σχέδιο του αιώνα».
Προανήγγειλε, δε, ότι εφόσον το σχέδιο γίνει δεκτό, οι ΗΠΑ θα ανοίξουν «με περηφάνια» πρεσβεία για την Παλαιστίνη στην ανατολική Ιερουσαλήμ - όπου προτείνεται βάσει του σχεδίου να βρίσκεται η παλαιστινιακή πρωτεύουσα - καθώς και ότι ο χάρτης του για Παλαιστίνη και Ισραήλ «θα υπερδιπλασιάσει» τα παλαιστινιακά εδάφη.
Βάσει του σχεδίου, οι εποικισμοί του Ισραήλ αναγνωρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο το Ισραήλ θα παγώσει κάθε δραστηριότητα εποικισμού στα παλαιστινιακά εδάφη για τέσσερα χρόνια, όσο θα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.
«Η σημερινή συμφωνία είναι μια ιστορική ευκαιρία για τους Παλαιστινίους να έχουν τελικά ένα ανεξάρτητο δικό τους κράτος» δήλωσε ο Ντ. Τραμπ και πρόσθεσε:
«Αυτοί οι χάρτες θα υπερδιπλασιάσουν την παλαιστινιακή επικράτεια και θα προβλέπουν παλαιστινιακή πρωτεύουσα στην ανατολική Ιερουσαλήμ όπου η Αμερική θα ανοίξει με περηφάνια την πρεσβεία της». Ο Ντ. Τραμπ, πάντως, δεν συναντήθηκε με τους Παλαιστίνιους αντιπροσώπους πριν την ανακοίνωση του σχεδίου. Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς έχει απορρίψει προτάσεις για να συζητήσει την πρόταση των ΗΠΑ. Οι παλαιστίνιοι ηγέτες στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα απηύθυναν κάλεσμα για μαζικές διαμαρτυρίες ενάντια στο σχέδιο. Η Ρωσία αρχικά και η Κίνα δεν πρόκειται να επιτρέψουν αυτή τη συμφωνία στον ΟΗΕ και δεν θα της δώσουν νομιμότητα. Δεν υπάρχει επίσης διεθνής συναίνεση για τη συμφωνία αυτή. Αυτό και μόνο θα είναι αρκετό για να μην νομιμοποιηθεί αυτή η συμφωνία.
 Η "συμφωνία του αιώνα" θα αντιταχθεί από όλες τις δυνάμεις της αραβικής αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, παρά τις πληγές της.

Συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη μετά την παρουσίαση του σχεδίου Τραμπ – Τραυματίες 13 Παλαιστίνιοι                                                                                         Κύμα αντιδράσεων στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στον Παλαιστινιακό λαό πυροδότησε το....''ειρηνητευτικό'' σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, με την οποία ορίζεται η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισράηλ.
Την ίδια στιγμή 13 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 200 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην έξοδο της Ραμάλα, ορισμένοι εξ αυτών καίγοντας φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι πετώντας πέτρες προς την κατεύθυνση των Ισραηλινών στρατιωτών, που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και πυρών.

 

«Εφιάλτη» χαρακτήρισε το αμερικανικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, ο Ιρανός ΥΠΕΞ

Ως παγκόσμιο «εφιάλτη» χαρακτήρισε το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή που πρότειναν οι ΗΠΑ, ο Ιρανός υπουργό Εξωτερικών την Τρίτη.
«Το αποκαλούμενο «Όραμα για Ειρήνη» είναι απλώς το όνειρο ενός χρεοκοπημένου μεσίτη ακινήτων. Αλλά είναι και ένας εφιάλτης για την περιοχή και τον κόσμο, και ελπίζω ένα σημάδι για όλους τους Μουσουλμάνους που γαβγίζουν στο λάθος δέντρο. ήταν το μήνυμα του Μοχάμαντ Ζαρίφ, που ανάρτησε στο Twitter.
Ο Ιρανός υπουργός αναπαρήγαγε τον χάρτη που δημοσίευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας το όνομα «Όραμα για Ειρήνη» σε «Υπνοβατώντας προς την Καταστροφή».
Σκληρή αντίδραση από Χαμάς                                   Θύελλα οργής στον παλαιστινιακό λαό έχει πυροδοτήσει η απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την ισραηλινή κυριαρχία σε κατεχόμενα εδάφη.
«Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για το σχέδιό του για το Μεσανατολικό είναι "επιθετικές" και οι προτάσεις του για την Ιερουσαλήμ είναι "ανοησίες"», δήλωσε αξιωματούχος της  οργάνωσης υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

«Η ανακοίνωση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ είναι ανοησία και η Ιερουσαλήμ θα είναι πάντα μια γη για τους Παλαιστίνιους...
Οι Παλαιστίνιοι θα αντιταχθούν σε αυτή τη συμφωνία και η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει παλαιστινιακή γη», πρόσθεσε ο Αμπού Ζούχρι. «Σήμερα λέμε ότι απορρίπτουμε αυτό το σχέδιο. Δεν θα δεχτούμε υποκατάστατο για την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαλίλ αλ-Χάγια, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του παλαιστινιακού κινήματος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τραμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: