Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟΚΙΟ 2020 : ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑΣ - Ν. ΚΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ !!!

Η συνεχιζόμενη κόντρα της Νότιας Κορέας με την Ιαπωνία, εξ αφορμής της διοργάνωσης στο Τόκιο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών του 2020, δεν εστιάζεται μόνο στη χρήση της αμφιλεγόμενης σημαίας του Ανατέλλοντος Ηλίου από Ιάπωνες φιλαθλους, αλλά και σε τυχόν απειλή για τη δημόσια υγεία που συνιστά η έκλυση ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα από το ατύχημα του 2011. Στην περίπτωση αυτή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μάλιστα, λαμβάνει σαφή θέση υπέρ των Ιαπώνων.
Την παρέμβαση Ιάπωνα υπουργού προκάλεσαν επίσης, τα πόστερ που κυκλοφόρησαν στην Κορέα για τους Αγώνες απεικονίζοντας λαμπαδηδρόμους με αντι-ραδιενεργή στολή. Η στολή των δρομέων και η πράσινη ραδιενεργή ακτινοβολία στην Ολυμπιακή δάδα είχε στόχο να θυμίσει την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011, όταν τότε το ύψους 15 μέτρων τσουνάμι είχε προκαλέσει καταστροφές στο πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής.
Η συγκεκριμένη περιοχή επελέγη από τους διοργανωτές ως πέρασμα των λαμπαδηδρόμων, με τους Ιάπωνες αξιωματούχους να εγγυώνται πως δεν υπάρχει θέμα μόλυνσης από ραδιενέργεια.
«Συμπεριλάβαμε προειδοποιητικά μηνύματα για την ασφάλεια από τη ραδιενέργεια, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ανησυχία ενόψει των Αγώνων. Η οικοδέσποινα χώρα έχει πει πως τα αγροτικά προϊόντα από την περιοχή της Φουκουσίμα είναι ασφαλή και θα τα διαθέσει στους αθλητές», ανέφεραν μέλη του Εθελοντικού Δικτύου Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: