Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥ ΦΛΟΚΑ !!! [ video ]

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΥ ΦΛΟΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΕΣΠΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΔΙΤ ;
Η χτεσινή εξέλιξη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αχαίας, όπου με απόφαση της κυβέρνησης ΄΄κλείδωσε΄΄ ο τρόπος χρηματοδότησης των έργων – κυρίως του εργοστασίου στου Φλόκα - και αυτός είναι με δημόσιους πόρους και όχι ΣΔΙΤ, όπως θα επιθυμούσαν πολλοί και ειδικά αυτοί που βγήκαν σήμερα θα θριαμβολογήσουν και να παριστάνουν τους δικαιωμένους (π.χ. πρόεδρος του Συνδέσμου Γρ.Αλεξόπουλος και όλη η παρέα των δημάρχων της περιοχής που συνασπίστηκε για να ΄΄τη φέρει΄΄ στην Πάτρα !).

Τι αποδείχτηκε και από τη χτεσινή κυβερνητική απόφαση ;
1) Ότι ο φάκελος που είχε ετοιμάσει ο δήμος Πατρέων , με το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό έργων, κρίθηκε επαρκέστατος και ώριμος για την εκτέλεση των έργων, ειδάλλως δεν θα άναβε η κυβέρνηση το ΄΄πράσινο φως΄΄.
Στο σημείο αυτό καταρρίπτεται και το ψευδέστατο επιχείρημα της αντιπολίτευσης στο δήμο ότι ΄΄επί Πελετίδη δεν έγινε τίποτα για τη διαχείριση απορριμμάτων΄΄.
Την απάντηση την πήραν χτες από την κυβέρνηση, που έκρινε δίκαιο να προχωρήσει ο σχεδιασμός της Πάτρας ως έχει καθώς έχει λάβει – έστω και με απίστευτη καθυστέρηση – όλες τις εγκρίσεις των μελετών και όχι να πάμε σε ΣΔΙΤ που είναι και η ΄΄γραμμή ΄΄ της.
2) Η κυβέρνηση έδειξε πως έχει την πολιτική βούληση να βοηθήσει στο θέμα, να μην κωλυσιεργήσει και κατά συνέπεια να μην απορρίψει τον σχεδιασμό του δήμου Πατρέων, δηλαδή, μια προσπάθεια 5 χρόνων που ΄΄απαντούσε΄΄ συνολικά και επ΄ωφελεία των δημοτών, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων,
κάτι που, ομολογουμένως, τέτοια ευαισθησία – δυστυχώς – δεν επέδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση.
3) Αποδείχτηκε, επίσης, ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε ΄΄στον πάγο΄΄ - κατά τρόπο ανεξήγητο – την έγκριση των μελετών του δήμου κι ενώ η δημοτική αρχή φώναζε εδώ και πολύ καιρό πως ήταν καθ΄όλα έτοιμη για προκήρυξη διαγωνισμού για το εργοστάσιο, η Περιφέρεια είχε ουσιαστικά μπλοκάρει την εξέλιξη των έργων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ο ίδιος ο Αλεξόπουλος παραδέχτηκε πριν λίγο καιρό στο Συμβούλιο, ότι έλαβε τηλεφώνημα από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας (όταν δεν ήταν αντιπεριφερειάρχης) και τον ρώτησαν αν θέλει ή όχι να εγκρίνουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το εργοστάσιο στου Φλόκα!
Αυτό σημαίνει ότι ο Αλεξόπουλος, ως αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, είχε την πολιτική ευθύνη για την έγκριση των μελετών, αλλά αυτές δεν εγκρίνονταν για πάρα πολύ καιρό, διότι οι υπηρεσιακοί δεν έπαιρναν το ο.κ.
Με δηλώσεις του σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ ο Αλεξόπουλος έλεγε πως αισθάνεται δικαιωμένος και πως άδικα τον κατηγορούσαν (σ.σ. εννοεί τη δημοτική αρχή) ότι ήθελε λύση με τα ΣΔΙΤ.

Ε, λοιπόν, δεν κατηγορείτο άδικα διότι και το εργοστάσιο για το οποίο πρωτοστατούσε να γίνει πριν χρόνια στου Φλόκα με εργολάβο τον Μπόμπολα, με ΣΔΙΤ θα γινόταν.
Αυτή δε την επιλογή υπερασπίζεται ακόμη σε κάθε ευκαιρία.
Ακόμα και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ποτέ δεν απαρνήθηκε τα ΣΔΙΤ, όπως και οι υπόλοιποι της Αντιπολίτευσης, με εξαίρεση τον Χρ.Πατούχα.

Στον δε Σύνδεσμο, ούτε ο ίδιος , ούτε οι υπόλοιποι απέρριπταν τα ΣΔΙΤ. Απεναντίας, δήλωναν ευθαρσώς (π.χ. Καλογερόπουλος) ότι προτιμούν ΣΔΙΤ για τα έργα. Έτσι, δεν ξέχασαν να αναγράψουν την εκδοχή των ΣΔΙΤ ακόμα και ως εναλλακτική λύση στον Κανονισμό του Συνδέσμου.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις, λοιπόν, όπου ο Αλεξόπουλος έδωσε αφορμή να κατηγορείται ως θιασώτης των ΣΔΙΤ και αν δεν υπήρχε η σφοδρή αντ

ίδραση του Πελετίδη σε αυτό, προειδοποιώντας όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι δεν θα δεχτεί καμία αλλαγή στο σχεδιασμό, δεν είναι σίγουρο εάν φθάναμε στη χτεσινή εξέλιξη.

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: