Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΟΥΒΑ !!!

Βρυξέλλες, 3 Απριλίου (Prensa Latina)
Η Ομάδα Φιλίας και Αλληλεγγύης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Κούβα ευχαρίστησε την Παρασκευή την απόφαση της κουβανικής κυβέρνησης να στείλει ιατρικές ταξιαρχίες σε χώρες της αποκαλούμενης γηραιάς ηπείρου που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19.
Εκτιμούμε βαθύτατα τη βοήθεια για τον περιορισμό της επιδημίας, μια χειρονομία αλληλεγγύης που δείχνει το αλτρουιστικό πνεύμα ενός λαού που δεν δίνει από το πλεόνασμα του, αλλά μοιράζεται αυτά που έχει, είπε η ομάδα που συστάθηκε στις 19 Φεβρουαρίου για την 9η κοινοβουλευτική περίοδο.
Οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν την παρουσία 50 κουβανών επαγγελματιών του τομέα της υγείας στην πληγείσα ιταλική περιφέρεια της Λομβαρδίας και περίπου 40 στο πριγκιπάτο της Ανδόρας.
Επεσήμαναν επίσης ότι αυτή η συνεργασία σε καιρούς επιπτώσεων του κορονοϊού SARS-CoV-2 αποτελεί μέρος της χαρακτηριστικής γενναιοδωρίας της Κούβας, παρά τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος ισχύει εδώ και έξι δεκαετίες.
“Από το 1963, η Κούβα έχει στείλει περισσότερους από 400.000 επαγγελματίες υγείας σε 164 χώρες και είναι παρούσα στις σοβαρότερες κρίσεις υγείας. Απόδειξη αυτού ήταν η ιατρική βοήθεια που παρείχε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στο Πακιστάν (2005) και την Αϊτή (2010), καθώς και κατά τη διάρκεια της κρίσης του Έμπολα στη Δυτική Αφρική το 2014”, ανέφεραν.
Η Ομάδα Φιλίας και Αλληλεγγύης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναγνώρισε επίσης την υποστήριξη των κουβανών γιατρών σε αρκετά έθνη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
plenglish

Δεν υπάρχουν σχόλια: