Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ. ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑ ΧΑΙΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! [ video ]

Εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του ιού στην Ιταλία, που σύμφωνα με τον Guardian έχει στοιχήσει τη ζωή σε 13.155 ανθρώπους, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ξεπερνούν τις 110.000, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι πλέον η Ευρώπη στέκεται στο  πλευρό της χώρας που ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του France24, σε άρθρο της στην ιταλική La Repubblica η επικεφαλής της Κομισιόν τονίζει πως η ΕΕ δεν έδρασε συντονισμένα απέναντι στην πανδημία και αντί για αλληλεγγύη κάποιοι επέλεξαν να περιοριστούν στα προβλήματα που είχαν μέσα στις χώρες τους και όχι με το σύνολο της ΕΕ.
«Η Ευρώπη κινητοποιείται στο πλευρό της Ιταλίας. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη από την αρχή. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τις πρώτες ημέρες της κρίσης, μπροστά στην ανάγκη μιας κοινής ευρωπαϊκής απάντησης, ήταν πολλοί εκείνοι που ασχολήθηκαν μόνο με τα προβλήματα του οίκου τους. Δεν κατάλαβαν ότι μπορούμε να νικήσουμε την πανδημία αυτή μόνο μαζί, ως Ένωση.
Ήταν μια επιζήμια συμπεριφορά, η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αυτές τις ημέρες η τήρηση της απόστασης μεταξύ των ανθρώπων είναι βασικής σημασίας για την ασφάλειά μας. Αντιθέτως, η απόσταση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών θέτει όλους σε κίνδυνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: