Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΚΑΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΥΡΙΕ ??? [ video ]

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει θέσει στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών, σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή τους από τον κυβερνήτη της Μινεσότα για την αντιμετώπιση των ταραχών που συνεχίζονται εδώ και τέσσερις ημέρες μετά την δολοφονία του άοπλου μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολις.
Το Πεντάγωνο διευκρινίζει σε ανακοίνωση ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αίτημα του κυβερνήτη της Μινεσότα για συνδρομή του στρατού προς την Εθνοφρουρά της πολιτείας.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι «εξωτερικά ακραία στοιχεία και ταραξίες» έχουν οικειοποιηθεί τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Ομάδες εξωτερικών ακραίων στοιχείων και ταραξιών εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να υπηρετήσουν την δική τους χωριστή και βίαιη ατζέντα», δήλωσε μπροστά στις κάμερες ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Αποτελεί ομοσπονδιακό αδίκημα να διασχίζει κανείς τα σύνορα των πολιτειών ή να χρησιμοποιεί διαπολιτειακές υποδομές για να υποκινεί ή να συμμετέχει σε βίαιες εξεγέρσεις και θα εφαρμόσουμε τους σχετικούς νόμους», προειδοποίησε.
Την ώρα που οι αντιδράσεις για τη στυγνή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις εξαπλώνονται σε όλες σχεδόν τις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να εξοργίζει τους Αμερικανούς και όχι μόνο με προκλητικά tweets.
Αφού έγραψε ότι αν οι διαδηλωτές είχαν παραβιάσει τον φράχτη του Λευκού Οίκου θα τους είχαν υποδεχθεί “τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα” και ειρωνευόμενος έγραψε σε άλλο tweet οτι “απόψε υποθέτω οτι είναι νύχτα MAGA στον Λευκό Οίκο (σ.σ. από το Make America Great Again) o Αμερικανός πρόεδρος το “τερμάτισε” γράφοντας σε νέα ανάρτηση ότι υποκινητές των επισοδίων είναι μέλη της ANTIFA και της ριζοσπαστικής αριστεράς κι ότι οργανώνονται από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ......

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μιλούν τα Αμερικανάκια για "Ανθρώπινα Δικαιώματα" ανά την Υφήλιο!

Και να φανταστείς πόσοι "Μαύροι" σκοτώνονται ή ενοχοποιούνται για το "έτσι θέλω και έτσι γουστάρω"!

Κρίμα που δεν συνέχισαν τον αγώνα τους οι "Μπλάκ Πάντερς/Μαύροι Πάνθηρες"!