Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ !!!

Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον Χάρη Θεοχάρη με αφορμή το σχέδιο διαχωρισμού σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας περιοχών και νησιών της χώρας, ο υπουργός Τουρισμού προχώρησε και σε μια διπλωματική γκάφα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την εξωτερική πολιτική της χώρας και εθνικές συμφωνίες οι οποίες είναι μια «ανάσα» από την υπογραφή τους.
Η επίσημη λίστα που ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού με τις 29 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται επίσημα αεροπορικές πτήσεις από τον Ιούλιο προκάλεσε την οργή των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Ιταλίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Λουξεμβούργου, καθώς η διατύπωση του δελτίου Τύπου τις στιγματίζει ως επικίνδυνες λόγω κορωνοϊού.
Αντί το υπουργείο Τουρισμού να ονοματίσει τα αεροδρόμια από τα οποία η χώρα μας θα δέχεται απευθείας πτήσεις με προορισμό περιοχές της ελληνικής επικράτειας, ανέφερε κράτη, με συνέπεια όσα απουσιάζουν από τη λίστα να διασύρονται.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της λίστας με τις 29 χώρες στις οποίες η Ελλάδα απένειμε πιστοποιητικό καταλληλότητας, πήραν «φωτιά» τα τηλέφωνα στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών. Τα προφορικά διαβήματα οργής πρέσβεων και υπουργών Εξωτερικών για τη γκάφα του υπουργείου Τουρισμού ήταν τόσα, ώστε το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να κατασιγάσει την οργή, ειδικά των Ιταλών που θεώρησαν την ενέργεια αυτή ως «χτύπημα κάτω από το τραπέζι».
Μάλιστα, ο Ιταλός υπουργός Λουίτζι Ντι Μάιο έκανε εξαιρετικά επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Το πρόβλημα όμως αυτή τη φορά είναι ότι η γκάφα Θεοχάρη σε μια κρίσιμη εποχή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και την ανακύρυξη της ΑΟΖ.
Η λίστα με τις χώρες στις οποίες το υπουργείο Τουρισμού απένειμε πιστοποιητικό καταλληλότητας για απευθείας πτήσεις είναι οι εξής: Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: