Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ !!!

Ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων προς τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα -γιατρούς και μη-, στις δημόσιες δομές υγείας της πόλης μας, αναγνωρίζοντας τον καθημερινό, δύσκολο και πρωτόγνωρο αγώνα που έδωσαν στη μάχη διαχείρισης και αντιμετώπισης των πασχόντων από κορωνοϊό συμπολιτών μας.
Εκφράζει επίσης και τις ευχαριστίες του προς τους ιδιώτες γιατρούς της πόλης μας, που από το δικό τους μετερίζι φρόντισαν τους συμπολίτες μας, σε επίπεδο τόσο πρωτοβάθμιας φροντίδας, όσο και αυτούς που παρέμεναν ηπίως πάσχοντες στο σπίτι.

Ο αγώνας στα νοσοκομεία ήταν σκληρός και συνεχίζεται. Εκφράζουμε λοιπόν το σεβασμό μας και τις ευχαριστίες μας και ως Δημοτικό Συμβούλιο συντασσόμαστε με τα αιτήματα των υγειονομικών και διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
    ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ                                                                                                                       Ο ΄΄ΗΡΩΑΣ΄΄ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ…

    Από την άλλη ο αμετροεπής αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαρ. Μπονάνος, είχει αναγάγει σε ηρωική πράξη την - κατόπιν ενεργειών του - απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Νότιο Πάρκο και την Πλαζ.
    Για πέντε συνεχής ημέρες εμφανιζόταν στα ΜΜΕ για να εξηγήσει - παρότι δεν απασχολούσε κανέναν - τις προσπάθειες που κατέβαλε να πειστεί η Πολιτική Προστασία ως προς την αναγκαιότητα της απόφασης για κλείσιμο των δύο χώρων.
    Όλες εκείνες τις μέρες, ο Μπονάνος πάλευε να κατηγορήσει τον Πελετίδη ότι ΄΄κρύφτηκε για το πάρκο΄΄ και το απέδωσε - με απαξιωτικό τρόπο - στην πολιτική ιδεολογία του δημάρχου.
    Ποιος; Ο Μπονάνος …
    Αλήθεια, την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, που ήταν κρυμμένος ο κ. Μπονάνος.

    Ο ιδεολογικός του αντίπαλος, ο Πελετίδης, ήταν εκεί που όφειλε να είναι. Στο Νοσοκομείο, μαζί με γιατρούς και νοσηλευτές για να εκφράσει τη συμπαράστασή του, την αλληλεγγύη του, τη στήριξή του στον αγώνα για αξιοπρεπές δημόσιο σύστημα υγείας.
    Ο Μπονάνος που ήταν ;
    Και ακόμη :
    Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαίας - εκ του θεσμικού του ρόλου - έχει αναρωτηθεί:
    Τι έχει προσφέρει στην περιοχή για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας ;
    Ειδικά τις μέρες της πανδημίας είχε ακούσει γιατρούς και νοσηλευτές που ζητούσαν τα απαραίτητα ιατρικά υλικά για την προστασία τους; Αφουγκράστηκε ή όχι την αγωνία των υγειονομικών για θωράκιση των ίδιων και των ασθενών και τι έκανε γι αυτό;
    Γνώριζε ότι τις μέρες της καραντίνας, χιλιάδες Πατρινοί, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης ;
    Τον απασχόλησε καθόλου ή κι αυτά θα τα λύσει - και το κάνει ήδη - ο…΄΄κρυμμένος δήμαρχος΄΄;
    Είναι καιρός, ο κ. Μπονάνος
    ν΄αφήσει τις πομπώδεις δηλώσεις για το θεαθήναι και να ασχοληθεί με ουσιώδη ζητήματα κάνοντας, ταυτόχρονα, την αυτοκριτική του.

    Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: