Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

THIS IS AMERICA !!! [ video ]

Απίστευτο χάος με αφορμή να τη δολοφονία του George Floyd. Ένας λαός που ταυτίζεται με το "δεν μπορώ ν αναπνεύσω" του Floyd για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Αδιαφορία Ασυδοσία Τιμωρία Σκληρότητα του κράτους σε μαύρους άστεγους μετανάστες άνεργους άρρωστους....Οι ΗΠΑ τώρα αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για έκτη συναπτή ημέρα και σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια έπειτα από τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από έναν λευκό αστυνομικό, τον Ντέρεκ Σόβιν, στη Μινεάπολη.
Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε σε σχεδόν 40 πόλεις, αλλά οι περισσότεροι πολίτες την αγνόησαν, γεγονός που προκάλεσε ένταση και βίαιη αντιπαράθεση με τις αρχές. Οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας είναι οι περισσότερες που έχουν επιβληθεί από το 1968 μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που επίσης είχαν συμπέσει με μια προεκλογική προεδρική εκστρατεία και εν μέσω αντιπολεμικών διαδηλώσεων.
Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στη Φιλαδέλφεια και στο Λος Άντζελες και έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει τα πλήθη. Σε 15 πολιτείες και στην πόλη της Ουάσινγτον αναπτύχθηκαν μονάδες της Εθνοφρουράς. Στην αμερικανική μάλιστα πρωτεύουσα οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές κοντά στον Λευκό Οίκο, με την οικογένεια Τραμπ να φυγαδεύεται σε υπόγειο καταφύγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: