Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ. ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ !!! [ video ]

Σφοδρές αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω ομοβροντίας επικρίσεων από την αντιπολίτευση. Το «χουντικό» όπως έχει χαρακτηριστεί νομοσχέδιο, περιορίζει το δικαίωμα στη διαδήλωση, σε βαθμό που αγγίζει την ακύρωσή του.
Με κεντρικό σύνθημα "Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων - Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία", οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την Βουλή, με βασικό αίτημα την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί από μία σειρά φορέων και συλλογικότητων ως το πιο επικίνδυνο της δεκαετίας,
καθώς περιλαμβάνει μία σειρά από άρθρα που ουσιαστικά καταστρατηγούν το δικαιώμα στη διαδήλωση.
Η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη, από την οποία με βάση το νομοσχέδιο έκτρωμα θα....''δίνεται άδεια'' για τις διαδηλώσεις, έκανε αυτό που της είπαν. Εκτέλεσε πολιτικές εντολές. Χτύπησε μια διαδήλωση χιλιάδων διαδηλωτών. 
Το σχέδιο να διαλυθεί το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στη διαδήλωση όμως δεν πέρασε.
Παράλληλα, σωρεία καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας έρχονται στη δημοσιότητα για ακόμα μία φορά επί κυβέρνησης ΝΔ και υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η Αστυνομία προσπάθησε να πήξει στα χημικά τη διαδήλωση, χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε στο πόδι μίας κοπέλας, ενώ βίντεο εμφανίζουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να κυνηγούν με μηχανές διαδηλωτές. Σε άλλο βίντεο, που ανέβασε o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, εμφανίζονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να κυνηγούν διαδηλωτές που βρίσκονται εκεί ειρηνικά και προσπαθούν να καλυφθούν, ενώ μάλιστα επιτίθενται και ακινητοποιούν έναν διαδηλωτή ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κάνει κάτι. Ακόμα, μαρτυρίες αναφέρουν και στο TPP ότι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ έπεσαν πάνω σε μπλοκ διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: