Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΥΠΟΔΟΧΗ ''ΜΕΣΣΙΑ'' ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ !!! [ video ]

''Θερμή'' ήταν η υποδοχή των σωματείων, εργαζομένων και φορέων, στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο νησί της Κέρκυρας, καθώς από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο νέο πεζόδρομο της πόλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τον τουρισμό και τους εργαζόμενους στον κλάδο, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους δεν επαρκούν. Στην χθεσινή του επίσκεψη στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του, εργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση, ένα νησί στη δίνη της ύφεσης. Οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα.
Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει. Και αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει. Δεν ζούμε με 400 ευρώ, ήταν το σύνθημα της ημέρας.
Ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας και η αστυνομία απέκλεισε τους συγκεντρωμένους για να προχωρήσουν στο δρόμο από τις Σινιές προς τον Άγιο Στέφανο, επικαλούμενη τις εντολές λόγω της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μίλησε στους προσκεκλημένος της NCH Capital στο χώρο του παλιού φυλακίου εντός του Ερημίτη.
Πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί και άλλο επίσημοι…«έκοψαν δρόμο» και πήγαν στον Ερημίτη από άλλο σημείο. Μαζί τους, από πλευράς Αυτοδιοίκησης, πήγε η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με τον πρόεδρο του Δημοτικού, ενώ τον Πρωθυπουργό συνόδεψε ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας.
Ομάδα των συγκεντρωμένων πάντως χόρεψε και τραγούδησε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι φτιαγμένο ειδικά για την περίπτωση του Ερημίτη και την....“συμβολή” του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και του Κωστή Χατζηδάκη χάρη στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιό του.
Το ίδιο τραγούδι είχαν χορέψει και τραγουδήσει ομάδα αντρών και γυναικών σε διαμαρτυρία κατά της επένδυσης την Πέμπτη.
Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτα
Εκεί στον Ερημίτη στα κρύα τα νερά
πουλούσανε τη φύση να βγάλουνε λεφτά
Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, όλα για τα λεφτα
Ο Κούλης πρώτος πρώτος κι ο Άδωνις μετά
κι ο νόμος Χατζηδάκη μ’ όλα τα συρφετά
Λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά, λεφτά
Λεφτά, λεφτά, ολα για τα λεφτα
Ο κόσμος δε τζ’ αφήνει, τσου κράζει δυνατά
Ο Ερημίτης είναι προίκα για τα μιτσά
Παιδιά, παιδιά, προίκα για τα μιτσά
Παιδιά, παιδιά, προίκα για τα μιτσά
Η θάλασσα, η λίμνη, οι βίδρες, τα πουλιά
δεν έχουν ιδιοκτήτες ούτε αφεντικά
Πουλιά, πουλιά, πετάξτε ελεύθερα
Παιδιά, παιδιά, χαρείτε ομορφιά!
Πουλιά, πουλιά, πετάξτε ελεύθερα
Παιδιά, παιδιά, χαρείτε ομορφιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: