Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

112 ΝΑ' ΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ !!! [ video }

Αυτός ο γελοίος τύπος που παριστάνει τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, ο πετυχημένος σωτήρας της καραντίνας που όλη του η επιτυχία συνοψίζεται στο ότι μας έκλεισε στα σπίτια μας, ο γκόμενος που βγάζει φωτογραφίες στα μπουζούκια με την εικόνα της Παναγίας δίπλα στα γαρύφαλλα και τα ουίσκια, ο Ράμπο που με περίσσιο τσαμπουκά βγήκε να τσακωθεί με τον πολίτη που κραύγαζε, ενώ καίγονταν περιουσίες στην Κόρινθο, βγήκε σήμερα να μας πει ότι το 112 δεν είναι "δια πάσαν νόσον''.
Το 112 δεν χρειάστηκε να σταλεί για να ενημερώσει τους κατοίκους στα χωριά της Κορινθίας που καίγονταν.
Το 112 δεν χρειάστηκε να ενημερώσει τους κατοίκους στα χωριά της Εύβοιας που πνίγονταν.

Το 112 χρειάζεται μόνο για να σου λέει όσα σου μεταφέρουν έτσι κι αλλιώς τα ταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ: «κάτσε σπίτι, βάλε μάσκα». 

Σε ερώτηση δε γιατί δεν λειτούργησε το 112 ο υφυπουργός ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια λογικής ισχυρίστηκε: «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να διαφύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Κριτική ασκούν όσοι δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν το 112… Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια».
Λίγο ακόμα και θα μας ζητούσε να βγούμε στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουμε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης αφού σύμφωνα με τον ίδιο «Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές».
Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 που είχε γίνει ''σημαία'' της κυβέρνησης (Κ. Μητσοτάκης: Το «112» στην κυριολεξία θα σώσει ζωές), υποτίθεται ότι λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα  και συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει με:

  • την Αστυνομία
  • τo Πυροσβεστικό Σώμα
  • το ΕΚΑΒ
  • το Λιμενικό Σώμα
  • την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056
  • την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000
Ωστόσο αυτή τη φορά δεν λειτούργησε παρότι είχαμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.....''Αλλά σύμφωνα με τη ''λογική'' των κυβερνώντων αν λειτουργούσε θα είχαμε εκατόμβη νεκρών''….Από την άλλη, στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα μια φορά το πανελλήνιο και ιδίως οι κάτοικοι των πληττόμενων από τις πλημμύρες περιοχών της χώρας. Έχουν ν’ ακούσουν ξανά και τις δικαιολογίες αποποίησης ευθυνών από όσους έχουν θεωρητικά το χρέος για την προστασία τους από τα φυσικά φαινόμενα.
Δικαιολογίες που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Σαν εκείνες που έπνιξαν δυο φορές τη Μάνδρα το διάστημα 2017-2018 και για πολλοστή - κι ακόμα καταστροφικότερη τώρα - φορά την κεντρική Εύβοια. Οι κυβερνήσεις διαφορετικές, το μοτίβο των δικαιολογιών ωστόσο πανομοιότυπο και το θράσος με τις οποίες την εκστομίζουν το ίδιο εξοργιστικό.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: