Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ !!!

Το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, καθώς η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα έχει επιδεινωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αργήσει να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.
Στις αρχές του καλοκαιριού είχε ανακοινωθεί πως ο αγιασμός θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η κατάσταση από τότε έχει αλλάξει, δυστυχώς προς το χειρότερο.
Τώρα, οι ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα για να ανακόψουν την διασπορά του ιού να είναι και η αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς κατά δύο εβδομάδες.
Η πρόταση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Ο κίνδυνος να βγει εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός είναι θέμα ημερών, και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία, προειδοποίησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης.
«Ανησυχώ παρά πολύ για τις επόμενες δυο μέρες, παρακολουθώ με αγωνία, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα είναι πολύ κρίσιμα, αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δυο με τρεις μέρες επίσημα μπορώ να πω ότι  χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά λοκντάουν, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γιατί αλλιώς ο ιός δε θα μαζεύεται. Βλέπουμε κάτι να έρχεται πάνω μας, και είναι σα να μην κουνιόμαστε μπορούμε να το αναστρέψουμε αλλά δεν βλέπω καμία προσπάθεια από τους πολίτες να κάνουν κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πρέπει να ρίξουμε τα κρούσματα στο 50 και κάτω, μπορούμε, αλλά πρέπει να το κάνουμε τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: