Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ''COVID19'' ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ''SPUTNIK V'' !!! [ video ]

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ τις ανακοινώσεις έκανε ο ίδιο ο Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, που αποκάλυψε ότι το εμβόλιο έχει κάνει η μία του κόρη. Το Sputnik V ανέπτυξαν το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια από κοινού με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.
Πραγματικότητα αποτελεί η πρώτη παγκοσμίως καταχώρηση εμβολίου για τον κορωνοϊό με τη Ρωσία να γίνεται η πρώτη χώρα που φτάνει στην ανάπτυξη εμβολίου, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Το εμβόλιο της Ρωσίας για την COVID-19 αναπτύσσει ανοσία στον κορωνοϊό έως δύο χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας. Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Γκαμαλέγια. «Το πλάνο δύο φάσεων έγχυσης του εμβολίου βοηθά για μακροπρόθεσμη ανοσία» ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Υγείας.
Το εμβόλιο βασίζεται σε αδενοϊό. Έχει δοκιμαστεί σε ζώα και στη συνέχεια έγιναν κλινικές δοκιμές σε δύο γκρουπ εθελοντών.
Το εμβόλιο χρησιμοποιεί ''ανενεργά μόρια του κορωνοϊού'', όπως εξήγησε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Γκαμαλέγια, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ.
«Τα μόρια μπορούν να αναπαραχθούν μόνο εάν θεωρούνται "ζωντανά". Τα συγκεκριμένα σωματίδια δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ. Επομένως, όπως είπε, δεν υπάρχει καμία ανησυχία πως το εμβόλιο θα μπορούσε να βλάψει την υγεία ενός ανθρώπου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να προκληθεί μέγιστη δυσφορία, καθώς όταν ένα αντιγόνο εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του εμβολίου, o οργανισμός λαμβάνει μια ισχυρή ώθηση. Σε ορισμένους προκαλείται πυρετός, το οποίο είναι φυσιολογικό.
Κατά την ανακοίνωση της πρώτης καταχώρησης εμβολίου παγκοσμίως, ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιστεί και είναι καλά. Εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του εμβολίου της Ρωσίας για την COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό» επισήμανε.
  sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: