Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΩΫΣΗ....ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ !!! [ video ]

Συνεχίζει το σαμαρικών καταβολών σάιτ Antinews τις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι σποραδικές προειδοποιητικές βολές του προηγούμενου διαστήματος πλέον, με φόντο τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», φαίνεται να πυκνώνουν επικίνδυνα.
Έτσι, με (δεύτερο εντός της ημέρας) ενυπόγραφο άρθρο υπό τον τίτλο «Οι εντολές προς τον “Μωυσή” γράφουν στην ούγια “Κυριάκος”;», η αρθρογράφος του καταγγέλλει τους «δειλούς πολιτικούς του σύγχρονου παρακμιακού Ελληνισμού σε Κύπρο και Ελλάδα» και κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου για εγκληματικές παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας.
Άλλωστε, εκτιμά, οι «Ελλαδίτες» αρμόδιοι για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής «συμμετέχουν, πολύ πιθανόν, στην πλεκτάνη των ξένων (Αμερικανών και Γερμανών) για “συνεκμετάλλευση” του Αιγαίου, η οποία ισοδυναμεί με διχοτόμηση του υπέργειου και υποθαλάσσιου πλούτου του σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Το εντυπωσιακό όμως για τα εσωκομματικά μαχαιρώματα δεν είναι μόνο που, όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν την τύχη να έχουν στο τιμόνι τους έναν ηγέτη όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος, «που τόλμησε να πει “ΟΧΙ” στις αφόρητες πιέσεις της Δύσης (από Βρυξέλλες και Βερολίνο μέχρι Ουάσινγκτον και Αθήνα)», αλλά «δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοιος αντίστοιχος για την Κύπρο και την Ελλάδα».
Το εντυπωσιακό είναι ότι πίσω από την πολιτική «του κατευνασμού και των υποχωρήσεων έναντι της Άγκυρας (που σηματοδοτούν την υποταγή στον “σουλτάνο”)», η αρθρογράφος βλέπει... πατρική κληρονομιά.
Εξηγώντας πώς η Τουρκία επιδιώκει την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, «γεγονός που μας φόβισε ίσως υπερβολικά και μας έκανε να υπογράψουμε βιαστικά την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, έστω κι αν είναι κατάφωρα... συμβιβαστική σε βάρος μας», πετάει την.... κεραμίδα:
«Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπογράφηκε... βιαστικά αυτή και υπό την πίεση του φόβου λόγω των απειλών του “σουλτάνου”, αλλά προμελετημένα, βάσει σχεδίου. Ενός σχεδίου που έρχεται από τα παλιά και φέρει την “υπογραφή” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν υπέρ της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βιάζεται να τελειώσει με τα της υφαλοκρηπίδας που δημιουργούν ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ακολουθώντας τις πατρικές, απλουστευτικές εκτιμήσεις, που μας πάνε σε “συνεκμετάλλευση” του Αιγαίου μια ώρα αρχύτερα»!
Και προσθέτει η αρθρογράφος: «“... Οι βασικές παράμετροι μιας συμφωνίας είναι απλές, πολύ απλές”, είχε πει - μεταξύ άλλων - ο αείμνηστος επίτιμος σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά. “Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί λογικά. Εμείς θα πάρουμε το μεγάλο μέρος, οι Τούρκοι θα πάρουνε το μικρό. Και περίπου θα έχουμε συμφωνήσει και θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να χαράξει τη γραμμή...”
 Για να συνεχίσει μετά μιλώντας περί... εναέριας ελληνικής τρέλας, που μπορεί να αντιμετωπιστεί δια της... Χάγης (όπως υπονόησε): “... Ο εναέριος χώρος, τα 10 μίλια, είναι τρέλα, ελληνική τρέλα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο. Όσον αφορά τα σχέδια πτήσεως, είναι αστείο να λέμε ότι ζητούμε από τους Τούρκους σχέδια πτήσεως όταν οι Αμερικανοί δεν δίνουν. Κανένας δεν δίνει. Γιατί να δίνουν οι Τούρκοι δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω. Και γιατί πρέπει εμείς να σταματούμε τα τουρκικά αεροπλάνα; Είναι τρελό αυτό που κάνουμε, είναι εγκληματικό αυτό που κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να συμφωνήσουμε. Δεν υπάρχουν διαφορές”...».
Έτσι, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «που ακολουθεί πιστά, ως άλλος Μωυσής, τις “συμβουλές του πατρός του”, τουλάχιστον σε θέματα Εξωτερικής πολιτικής», στο Antinews πιστεύουν ότι «ο δρόμος για την διχοτόμηση του Αιγαίου στη Χάγη είναι μονόδρομος». Και μάλιστα, όπως σημειώνεται, «μένει σε μας ή να τον αποδεχτούμε θυσιάζοντας κομμάτια του εθνικού μας κορμού ή να υψώσουμε το “λάβαρο” της αντίστασης ακούγοντας τη φωνή του αίματός μας που μας υπαγορεύει να αρνηθούμε»... pandora

Δεν υπάρχουν σχόλια: