Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΜΟΣΧΑ : ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ !!! [ video ]

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και τους Δυτικούς συμμάχους τους, απηύθυνε την Παρασκευή το Κρεμλίνο, ανακοινώνοντας ότι η Ρωσική δημοκρατία θα θεωρήσει οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση «πυρηνικής φύσης» και αυτό θα οδηγήσει σε πυρηνική απάντηση. 
«Οποιαδήποτε πυραυλική επίθεση θα θεωρηθεί πυρηνική, επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού του είδους της κεφαλής που φέρει και θα προκαλέσει πυρηνική απάντηση»,  αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην εφημερίδα Krasny Zvezda.
Το υπουργείο πρόσθεσε: «Μόλις το ραντάρ εντοπίσει την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων που επιτίθενται στη ρωσική επικράτεια, η στρατιωτική ηγεσία θα ενημερωθεί αυτόματα και θα καθορίσει την κλίμακα της χρήσης πυρηνικών όπλων».
Τον Ιούνιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε μια νέα πολιτική για την πυρηνική αποτροπή που επιτρέπει τη χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία «για να αποκρούσουν μια συμβατική επίθεση εάν απειλείται η πατρίδα».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι τα πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να αποκρούσουν τις επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής, επιθετικότητα με συμβατικά όπλα και απόπειρες καταστροφής κρίσιμων ρωσικών εγκαταστάσεων.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η πυρηνική της ικανότητα είναι «αμυντικής φύσης», και ότι η πολιτική της είναι να μην είναι η πρώτη που θα πυροδοτήσει πυρηνική επίθεση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: