Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ....ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ !!! [ video ]

Σοβαρό κίνδυνο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εξαιτίας της προχειρότητας και των παλινωδιών που έχει επιδείξει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης έχει φέρει η ραγδαία έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα.
Με αφορμή και τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού, που για μια ακόμη φορά προέβαλε την ατομική ευθύνη των πολιτών, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις πολιτικές που ακολουθούνται, φαίνεται ότι το πείραμα της κυβέρνησης απέτυχε.
Η μεγάλη διασπορά του νέου κορονοϊού ήταν η αιτία για τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και τα οποία αφορούν την Αττική, τον Αργοσαρωνικό και τα Κύθηρα, ενώ επιβάλλεται μίνι καραντίνα τύπου Πόρου και σε Πάρο - Αντίπαρο, αλλά και νέος περιορισμός ατόμων σε συναθροίσεις και ισχυρές συστάσεις για μάσκες. Μετά τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, αποτελεί κεντρική επιλογή η μη δημοσιοποίησή τους, προσθέτοντας ότι είναι κεντρική απόφαση να μη δίνονται περισσότερες πληροφορίες, έρχεται νέα καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, που καταγγέλει ότι στα νησιά δεν δηλώνεται ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι στα νησιά δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ να πάρουν δείγματα και τα λίγα που λαμβάνονται στέλνονται στην Αθήνα για έλεγχο. Επίσης, καθυστερούν δυο ημέρες να εκδοθούν τα αποτελέσματα. και σε πολλά νησιά και άλλα τουριστικά μέρη τα κέντρα υγείας δεν παίρνουν ούτε δείγματα.
Ένα ακόμη πρόβλημα που υπάρχει πέρα από την απουσία συνεργείων ΕΟΔΥ είναι οι κατευθύνσεις που δίνονται σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα.
«Όσοι κάτοικοι ή επισκέπτες εμφανίζουν συμπτώματα τους λένε να πάνε στο κοντινότερο Νοσοκομείο. Δεν ελέγχονται εάν πήγαν. Με ήπια συμπτώματα κανείς τουρίστας δεν επισκέπτεται νοσοκομείο και συνεχίζουν τις διακοπές τους. Πολλοί φεύγουν με ιδιωτικά σκάφη από νησιά και κάνουν τεστ σε νοσοκομεία άλλης πόλης και δηλώνονται εκεί ως κρούσματα». Στην Κέρκυρα π.χ. δείγματα παίρνουν στο λιμάνι οι ελάχιστοι νοσηλευτές του νοσοκομείου που δεν είναι δουλειά τους επειδή δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Ένα ακόμη πρόβλημα που αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού είναι η καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων, καθώς τα δείγματα στέλνονται Αθήνα και  γίνονται γνωστά σε 2 ημέρες. Οι τουρίστες αλωνίζουν μέχρι να ειδοποιηθούν ότι είναι θετικοί και να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς.
Έτσι κρούσματα που προσβλήθηκαν στα νησιά δεν δηλώνονται εκεί. Ταυτοποιούνται και δηλώνονται στα τόπο μόνιμης κατοικίας. Εμφανίζεται η Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πολλά κρούσματα ενώ στη πραγματικότητα οι εστίες βρίσκονται εκεί που πήγαν διακοπές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Πάρος. Εκεί μέχρι τώρα στο κέντρο υγείας ταυτοποιήθηκαν πάνω από 30 κρούσματα από Παρο και Αντίπαρο, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν τουρίστες.Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων πολλά δείγματα φεύγουν για έλεγχο στην Αθήνα. Επίσης ένα συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ελέγχους στο νησί. Τα δείγματα του ΕΟΔΥ πηγαίνουν Αθήνα και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε δυο ημέρες. Για τις ανάγκες του τουρισμού δεν ταυτοποιούνται τα κρούσματα στα νησιά. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων μόνιμων και επισκεπτών. Ειδικά τώρα Δεκαπενταυγουστο. Αν δεν καταλάβατε λοιπόν, με λίγα λόγια, η μόνη ατομική ευθύνη του πληθυσμού είναι όταν ψηφίζει τί ψηφίζει, και γιατί ψηφίζει. Όλα τ' άλλα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.....


Δεν υπάρχουν σχόλια: