Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΑΡΔΙΤΣΑ : ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΚΕΝΩΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ 20' ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙ 40 ΑΤΟΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ !!! [ video ]

Πληροφορίες από την Καρδίτσα επιβεβαιώνουν πώς η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς, λόγω καταστροφής των γεφυρών και του οδικού δικτύου, πολλές περιοχές είναι αποκλεισμένες, κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση μετρώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό τους κεφάλαιο, ενώ είναι αδύνατη, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και η προσέγγιση κτηνοτροφικών μονάδων, αφού οι τόνοι λάσπης αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο.
Υφυπουργός εσωτερικών από την Καρδίτσα: «Ένιωσα ότι ξανάγινε η Θεσσαλία  θάλασσα» | newsbreak Εγκλωβισμένοι βρίσκονται οι κάτοικοι του ορεινού χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, η οποία μετρά τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο της περιοχής, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Τα σωστικά συνεργεία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης, στην πρωινή εκπομπή του Open, είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το χωριό οδικώς. Οι 40 κάτοικοί του έχουν συγκεντρωθεί στο Μοναστήρι της Οξυάς, εκτός από ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αρνείται να αφήσει το σπίτι του. «Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε ο δήμαρχος.Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας σε Καρδίτσα, Κεφαλονιά και  Ζάκυνθο - CNN.gr Ο δήμαρχος ανέφερε ότι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ότι αναζητείται πρόσβαση στις αποκλεισμένες περιοχές, ενώ με τη βοήθεια του στρατού επιχειρείται να στηθούν άμεσα δύο γέφυρες στο Μουζάκι.Ιανός»: Συγκλονιστικά βίντεο από επιχειρήσεις διάσωσης των ΕΜΑΚ σε Βόλο και  Καρδίτσα - CNN.gr Με λίγα λόγια αυτοί που θα εκκένωναν το Μάτι σε 20 λεπτά, η Καρδίτσα πάει για 3ο 24ωρο βυθισμένη στο νερό. Το 1/3 του θεσσαλικού κάμπου έχει καλυφτεί απ' το νερό. Τα χωράφια ήταν έτοιμα για συλλογή και πνίγηκαν. Χωριά και κτηνοτροφικές μονάδες εξαφανίστηκαν. Στα κανάλια δεν λένε τίποτα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να καλύψουν με αποζημειώσεις τέτοια καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: