Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

COVID-19 : ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΦΙΞΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ !!! [ video ]

Μία από τις πιο όμορφες στιγμές που έζησα όλες αυτές τις εβδομάδες που εργάστηκα στη ΜΕΘ του Σωτηρία. «Μοιάζει με ένα απλό σφίξιμο στο χέρι, ωστόσο είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η στιγμή που ένας COVID-19 ασθενής αφυπνίζεται από την καταστολή. Είναι η στιγμή που ξέρεις ότι εσύ και όλη η ομάδα θα σταθείτε με περηφάνια απέναντι στον ασθενή και τους δικούς του. Είναι η στιγμή που αποκτούν νόημα όλα εκείνα για τα οποία πάλεψες».

Ένας COVID-19 ασθενής αφυπνίζεται από την καταστολή (ο κόσμος το λέει τεχνητό κώμα) και σφίγγει το χέρι του ιατρού, στο παράγγελμά του.
Κωστής Ποντίκης, εντατικολόγος
Χαρούμενος που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους λέει ο Giorgos Moutafis.
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα του iMEdD

Δείτε όλο το πρότζεκτ καθώς και τις δουλειές των υπολοίπων συναδέλφων εδώ: https://parontes.imedd.org/
Από τις πιο όμορφες στιγμές.
Βίντεο για το REUTERS

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν έκπληξη με τούρτα γενεθλίων σε ασθενή COVID 19 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία.  

Πορεία κατά μασκών με επικεφαλής ρασοφόρους και συνθήματα υπέρ... ορθοδοξίας και «ξακουστής Μακεδονίας» (Video)
Μπορεί να άργησε λίγες ημέρες αλλά έκανε τελικά και στην Ελλάδα την εμφάνισή του το ρεύμα του ακροδεξιού ανορθολογισμού και της συνωμοσιολογίας με αρκετές δόσεις σκοταδισμού και παραθρησκευτικού φανατισμού.
Αλλά το πιο ακατάληπτο στις κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου, ήταν όχι απλώς η παρουσία ρασοφόρων και ελληνικών σημαιών αλλά και συνθήματα του τύπου «Ελλάς θρησκεία ορθοδοξία» ή άσματα όπως "Μακεδονία ξακουστή"!. Όχι τίποτα άλλο, αλλά … καρφώνονται και οι διοργανωτές όσον αφορά την ιδεολογική προέλευσή τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια: