Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΤΡΑ : ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑ !!!

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι το μίσος που καθημερινά εκπέμπει το πολιτικό κατεστημένο για τη δημοτική αρχή, παράγει τέτοια αποτελέσματα. Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως που έχουμε κάτι τέτοιο.
Μπάστακας καρναβαλιού στο Δημαρχείο, ρολόι Τριών Συμμάχων, κοινόχρηστα ποδήλατα, φάτνη Πλατείας Γεωργίου κ.α. Καταστροφές, βανδαλισμούς, κλεψιές, και ό,τι άλλο συμβαίνει στην Πάτρα διότι αυτά τα μηνύματα αφομοιώνουν οι πρόθυμοι βάνδαλοι από τους υποκινητές τους.
Διαλύστε, καταστρέψτε, κλέψτε να μην φαίνεται κανένα έργο αυτής της δημοτικής αρχής ! Γιατί σκοπός είναι να φύγει η Λαική Συσπείρωση από δημοτική αρχή και να έρθει όποιος άλλος, που δεν μας χωρίζει άβυσσος... Σε ανακοίνωσή του για τα κλεμμένα ξύλινα σπιτάκια για αδέσποτα, ο δήμος αναφέρει τα εξής :
Άγνωστοι αφαίρεσαν, από το Νότιο Πάρκο της Πάτρας,
πέντε (5) σπιτάκια από αυτά που έχει τοποθετήσει ο Δήμος, σε διάφορα σημεία της πόλης, για να βρίσκουν καταφύγιο τα αδέσποτα ζώα, ειδικά τις μέρες του χειμώνα.
Πρόκειται για πράξη κοινωνικά απαράδεκτη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι αφαιρούν ή καταστρέφουν εργασίες και αντικείμενα που τοποθετηθεί ο Δήμος σε δημόσιους - κοινόχρηστους χώρους.
Ο Δήμος δεν διαθέτει προσωπικό να το απασχολεί σε 24ωρη βάση για να προστατεύει όλους τους χώρους.
Καλούμε τους δημότες όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές να τις καταγγέλλουν αμέσως στις αρμόδιες αρχές.

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ !!!

Καλαίσθητα ξύλινα σπιτάκια που έφτιαξαν εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, τοποθετήθηκαν σήμερα σε διάφορα σημεία της πόλης, εκεί όπου συχνάζουν αδέσποτα ζώα, προκειμένου να προστατευθούν εν όψει και του χειμώνα.
Στη φωτο βλέπουμε δύο τέτοια σπιτάκια να έχουν τοποθετηθεί στο Νότιο Πάρκο, κοντά στην περιοχή του φάρου.
Αυτή την περίοδο ο δήμος έχει στρέψει την προσοχή του στα αδέσποτα γι αυτό και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί διαφημιστική καμπάνια για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των δημοτών στην αντιμετώπιση των αδέσποτων.
Υπάρχει σταθερή συνεργασία με κτηνίατρο όπου γίνονται στειρώσεις, εμβολιασμοί, αποπαρασιτώσεις, εξετάσεις αίματος, ενώ αντιμετωπίζονται και περιστατικά πολυτραυματιών.
Παράλληλα, ετοιμάζεται και το δημοτικό κτηνιατρείο μαζί με χώρο που θα φιλοξενεί ζώα τα οποία θα χρειάζονται θεραπεία.
Την επόμενη εβδομάδα ο δήμος θα προμηθευτεί ζωοτροφές αξίας 32.500 ευρώ για σίτιση αδέσποτων, η οποία γίνεται από εθελοντές. Στο πρόσφατο παρελθον τοποθετήθηκαν ταΐστρες και ποτίστρες για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, στις πλατείες και στο κέντρο της Πάτρας. Οι ταΐστρες και οι ποτίστρες τοποθετούνται και γεμίζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, και εθελοντές. Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 30 σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης, αλλά και στους χώρους των πρώην δημαρχείων περιφερειακά της πόλης.
Στο Νότιο Πάρκο ο δήμος έχει ήδη κατασκευάσει δύο πάρκα για σκύλους (ένα για μικρά κι ένα για μεγαλύτερα σκυλιά) τα οποία  έφτιαξαν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων. Η δημιουργία αυτών των πάρκων ήταν αίτημα πολλών Πατρινών, οι οποίοι έχουν καθημερινή συνήθεια να κάνουν τη βόλτα τους στο Νότιο Πάρκο μαζί με τα ζωάκια τους.Μέσα στο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο των δύο πάρκων, ο δήμος έχει τοποθετήσει παιχνίδια, βρύσες - ποτίστρες, ενώ υπάρχουν και ειδικά μηχανήματα τα οποία κατεβάζουν τροφή για σκύλους εφόσον μέσα σε θυρίδα του μηχανήματος βάλει κάποιος ανακυκλώσιμα υλικά.
Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι, με τη συνεργασία εθελοντών, πολλά αδέσποτα ζώα υιοθετούνται μέσω του δήμου.

Ρεπόρτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: