Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ. ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ''ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ'' ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !!! [ video ]

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου αποδεικνύει πως παραμένει σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των καταδικασθέντων νεοναζί και προσφέρει τις υπηρεσίες της ως την τελευταία στιγμή. Αφού λοιπόν αρχικά είχε προτείνει στο δικαστήριο να απαλλαχθούν από όλες τις κατηγορίες που τους βάραιναν - πλην του φυσικού αυτουργού Ρουπακιά - τώρα προτείνει να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στο εφετείο. Όλοι πλην του δολοφόνου Ρουπακιά - πιθανότατα η αναστολή θα ισχύει και για τον Λαγό, μολονότι δεν το αιτήθηκε.

Το σκεπτικό της πρότασης θα το ζήλευαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης των νεοναζί κατάδικων και συνίσταται στα εξής σημεία:

  1. Έχουν μόνιμη και γνωστή διαμονή.
  2. Δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, τους οποίους τηρούν απαρεγκλίτως.
  3. Δεν προέβησαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για διαφυγή τους και επομένως δεν είναι ύποπτοι φυγής. Είναι, είτε οι ίδιοι παρόντες στο δικαστήριο είτε εκπροσωπούμενοι νομίμως. Μάλιστα, η Α. Οικονόμου τόνισε ότι κατά το τελευταίο διάστημα προσήλθαν στο δικαστήριο και καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, αναφέροντας ονομαστικά όσους παρέστησαν.
  4. Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι είναι πιθανή διάπραξη νέων αδικημάτων από τους καταδικασθέντες.
  5. Η πλειονότητά τους έχει λευκά ποινικά μητρώα. Η Α. Οικονόμου ανέφερε τους κατηγορουμένους που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο, με πρώτον στη λίστα τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1979 για υπόθεση βομβιστικής ενέργειας.
  6. Μετά την παρέλευση επταετίας από την τελευταία πράξη που αποδίδεται στην οργάνωση (δολοφονία Φύσσα), δεν εξετράπησαν σε αξιόποινες πράξεις.

Αυτοί δεν είναι φασίστες. Είναι παιδιά-μάλαμα! Η εισαγγελέας, επίσης, τόνισε ότι πολλοί εκ των κατηγορουμένων έχουν παραμείνει σε καταστήματα κράτησης, εξαντλώντας το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, ενώ ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της επεσήμανε ότι η εφημερίδα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν κλείσει και επομένως δεν εμφανίζει πολιτικό λόγο.

Οργή των δικηγόρων για την πρόταση της Εισαγγελέως

Την έντονη αντίδραση τους στην πρόταση της εισαγγελέως της έδρας να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι καταδικασθέντες, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εκφράζουν οι δικηγόροι.

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, δικηγόρος του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν άλλα εγκλήματα».

Ο Κώστας Παπαδάκης είπε: «Τώρα που η δίκη τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπηκε σε συνήγορο των κατηγορουμένων».

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης δήλωσε: «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους».

Τελικά ο μόνος χρυσαυγίτης που δεν λύγισε στο δικαστήριο και έμεινε πιστός μέχρι τέλους είναι η εισαγγελέας.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: