Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

AEGEAN : ΕΝΑΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΗΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ'' ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ''AEGEAN'' !!! [ video ]

Λεφτά ….υπάρχουν! Όχι όμως για ΜΕΘ. Ούτε για προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών. Ούτε για ουσιαστική στήριξη εργαζομένων και οικογενειών που πλήτονται από την ανεργία και τη φτώχεια μέσα στην υγειονομική κρίση. Λεφτά ….υπάρχουν! Ναι, για εταιρείες όπως η Aegean!
Ο …''εθνικός αερομεταφορέας'' όπως προκλητικά τον αποκαλούν οι κυβερνώντες δίνοντας τον τίτλο του ''εθνικού'' σε μια ιδιωτική εταιρεία μετόχων θα επιδοτηθεί για μια ακόμα φορά από το κράτος. Πόσα θα λάβει; 120 εκατομμύρια ευρώ!
Η επιδότηση της Aegean, που θα συνοδευτεί με απολύσεις εργαζομένων και μείωση μισθών, θα αποτελέσει πρόκληση γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία έχει διανείμει εκατοντάδες εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια στους μετόχους της. Γιατί λοιπόν να περάσει η ζημιά στους εργαζόμενους και την κοινωνία και να μην την αναλάβουν οι μέτοχοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια θησαύριζαν από την γιγάντωση του μονοπωλίου της Aegean. Μια ματιά στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, προσπερνώντας μάλιστα και κάτι αμοιβές μελών ΔΣ που φτάνουν το 1,5 εκ. ετησίως, δείχνει ότι λεφτά …υπάρχουν! Από το 2005 μέχρι και το 2019, αφαιρώντας μάλιστα τις ζημιές που εμφάνισε η εταιρεία με βάση τις οικονομικές της καταστάσεις κατά τα έτη 2010-12, τα μετά φόρων κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 522,9 εκ. ευρώ! Αν δε, μείνουμε μόνο στα μερίσματα που διένειμε στους μετόχους της η Aegean από το 2015 ως το 2019 το συνολικό ποσό που έθεσε στη διάθεσή τους ανήλθε στα στα 210,7 εκ. ευρώ. Πολύ φοβούμαστε ότι η σκανδαλώδης ενίσχυση της Aegean κονιορτοποιεί πλήρως την υποτιθέμενη δεινότητα του οικονομικού επιτελείου του πρωθυπουργού. Το οποίο πλέον τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, παρά τις πομπώδεις αναπτυξιακές πομφόλυγες και τα περί λεφτόδεντρων εκ Βρυξελλών ορμώμενων για να σκεπαστούν στα συντρίμμια του κορονοϊού τα νέα μνημόνια που έρχονται.
Αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ''Ούτε νεοφιλελεύθερος ούτε κρατιστής είναι, αλλά μόνο… σκανδαλιάρης''.... Η ιστορία των αερομεταφορέων σε λιγότερο από τρία λεπτά: από το 2009 και το ξεπούλημα της Ολυμπιακής στην Aegean, μέχρι το 2020 όπου η Aegean κινδυνεύει με πτώχευση και το κράτος μελετά το ''ξελάσπωμά'' της, μοιράζοντας τα ιδιωτικά της χρέη στους πολίτες, που όμως δεν έχουν μοιραστεί τα κέρδη της.
INFOWAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: