Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ C-130 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !!! [ video ]

Σε μια περίοδο που και το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ περνά πολύ δύσκολες στιγμές έχει βαρύ φόρτο εργασίας και ρισκάρει καθημερινά, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διαμαρτύρονται οι ίδιοι. «Εγώ ανήκω στο επικουρικό προσωπικό,λέει η Ελένη Αναστασιάδου, επικουρική εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ και η ίδια, που ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού και να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Το δυσκολότερο κομμάτι για εμάς είναι ότι έχουμε μείνει δύο μήνες απλήρωτοι και δεν μας εγγυάται και κανένας ότι θα μονιμοποιηθούμε τουλάχιστον στην πορεία». Παράλληλα, η συνοδός του ΕΚΑΒ περιέγραψε την καθημερινότητά τους εν μέσω κορονοϊού, από τη στιγμή που θα λάβουν κλήση για ένα ύποπτο κρούσμα.                                       

Ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές λόγω κορονοϊού – Στην Αθηνα με C-130 ασθενείς από τη Β. Ελλάδα

Τρεις ασθενείς έρχονται με ειδικές κάψουλες στην πρωτεύουσα. Η δυσκολία που επικρατεί με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα αρχίζει να γίνεται πλέον φανερά αισθητή και στην πράξη, δεδομένου ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ πραγματοποιείται η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορονοϊό στην Αθήνα για νοσηλεία σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Οι πληροφορίες του κρατικού καναλιού αναφέρουν ότι αεροσκάφος C-130 απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό τη Δράμα για να παραλάβει τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης. Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά. Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία και «Αττικόν». Δεδομένου ότι και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, κρίθηκε αναγκαίο οι τρεις ασθενείς να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα μέσα σε ειδικές κάψουλες για να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ αθηναϊκού νοσοκομείου.

altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: