Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΝΕΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΓΙΑ....''ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ'' & ''ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ'' ΦΕΡΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!! [ video ]

Νέος φόρος στα καύσιμα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για πράσινες δράσεις.
Δηλαδή, τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν φόρο στα καύσιμα, ώστε τα Tesla των πλουσίων να είναι 6.000 ευρώ φτηνότερα, να μην έχουν τέλη κυκλοφορίας, να μην έχουν τέλη ταξινόμησης και να απαλλάσονται από τα δημόσια τέλη στάθμευσης.
Ποιο θα είναι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα αυτής της δράσης; Μηδενικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, θα κυκλοφορεί με παλαιάς τεχνολογίας, φτηνά ΙΧ.TESLA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ, ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ !!!
Ποιό θα είναι το ταξικό αποτύπωμα αυτής της δράσης; Τεράστιο. Η συντριπτική πλειοψηφία θα πληρώνει περισσότερα για καύσιμα, ενώ μια μικρή μειοψηφία θα αγοράσει πολυτελή ΙΧ με μικρότερο κόστος.
Η πράσινη μετάβαση δεν είναι μια ταξικά ουδέτερη διαδικασία. Άλλο να επιδοτείς τα φωτοβολταϊκά σε σπίτια λαϊκών νοικοκυριών και την αγορά υβριδικών/ηλεκτρικών μέσων μαζικής μεταφοράς, άλλο να επιδοτείς την κατανάλωση πολυτελών οχημάτων.
Οι...."πράσινες" δράσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφορούν ανθρώπους που μπορούν να σκάσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για πανάκριβα νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τα οποία επιπλέον στην Ελλάδα με μηδενικές υποδομές φόρτισης εκ των πραγμάτων δεν αφορούν ΚΑΝΕΝΑΝ.
Αλλά ο νέος φόρος αφορά ΟΛΟΥΣ. Λοιπόν, ακόμα μια ''πίτσα'' ζεστή για την μεσαία τάξη που νόμιζε ότι έχει μεταξωτά βρακιά....Στη φωτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Tesla model 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: