Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ''ΕΞΥΠΝΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ'' ΣΤΑ ''ΕΞΥΠΝΑ ΜΕΤΡΑ'' ΤΡΙΑ ''LOCKDOWN'' ΔΡΟΜΟΣ !!! [ video ]

Δισεκατομμύρια τζίρου πεταμένα στο πηγάδι, τεράστιο κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος, παιδιά μακριά από τα σχολεία και αποδιοργανωμένα.

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις συνέπειες των τεσσάρων μηνών Lockdown από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. Κι όλα αυτά για να έχουμε τώρα:
τα ίδια ή και περισσότερα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού απ’ όσα είχαμε τότε, 
υπερτριπλάσιους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ συγκριτικά με τις 30 Οκτωβρίου,

νοσοκομεία της Αττικής χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ, από τα οποία όλο και περισσότερα μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου, 
● διαρκώς αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας και προοπτική αύξησης των θανάτων, αφού η επίδραση των σημερινών κρουσμάτων στη θνητότητα θα φανεί το επόμενο διάστημα.
Η συνέπεια αυτής της κατάστασης δύσκολα θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από την αυστηροποίηση του ήδη τετράμηνου Lockdown, το οποίο, όπως πολλές φορές έχουμε πει, η κυβέρνηση παρίστανε ότι επέβαλλε και η κοινωνία παρίστανε ότι το εφάρμοζε. Ωστόσο είναι πλέον καταφανές ότι το περίφημο ''ακορντεόν'', το σύστημα ''άνοιξε - κλείσε'', απέτυχε και πλέον μπαίνουμε σε φάση αυστηρότερων περιορισμών μήπως και ελεγχθεί η πανδημία. Πρακτικά η κυβέρνηση: ● Άφησε χωρίς έλεγχο τις μετακινήσεις, οι οποίες θύμιζαν περιόδους χωρίς Lockdown.
● Άφησε τις συγκοινωνίες, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, στην ίδια κάκιστη κατάσταση που γνωρίζαμε και ο κόσμος – κυρίως οι εργαζόμενοι – παρέμεινε εκτεθειμένος στη ''σαρδελοποίηση''. ● Άφησε χωρίς ελέγχους τους εργασιακούς χώρους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εστίες ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιού.

● Άφησε στην άκρη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στη διαχείριση των κρουσμάτων στο αρχικό στάδιο.
Σε αυτές τις συνθήκες ο πυρήνας του συστήματος Υγείας, δηλαδή τα νοσοκομεία, έμεινε χωρίς τείχος προστασίας και πλήρως εκτεθειμένος στο χειμερινό πανδημικό κύμα. Σαν τον τερματοφύλακα που παίζει μόνος του, με όλους τους αμυντικούς του εξουδετερωμένους.

Η κυβέρνηση, κρυμμένη πίσω από αδιαφανείς συνεδριάσεις των οποίων δε μαθαίνουμε ποτέ τις εισηγήσεις και δεν βλέπουμε ποτέ τα πρακτικά, βαφτίζει....''έξυπνα μέτρα'' τον όλο και αυστηρότερο περιορισμό των πολιτών με όλο και περισσότερες τιμωρίες, πρόστιμα και διώξεις. Από τα κελιά του εγκλεισμού τους, οι πολίτες άκουσαν τον Κικίλια να μαγειρεύει τα νούμερα του εμβολιασμού μη διευκρινίζοντας πόσοι εμβολιάστηκαν και με τις δύο δόσεις,
 να καλεί....''σε συνεργασία'' τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές ΧΘΕΣ, και τον Χαρδαλιά να βρίσκει την ευκαιρία να εντάξει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στα....''Θανάσιμα Αμαρτήματα''.
Στην αρχή της Άνοιξης, εποχή αναγέννησης, οι πολίτες ετοιμάζονται να βυθιστούν πιο βαθιά στο Μεσαίωνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Σπίτια σφραγισμένα με μια πανούκλα να επελαύνει ανενόχλητη.
Έναν χρόνο μετά ο Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη και παρατηρεί ανέμελος βγάζοντας σέλφι στη βουλή το τρίτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και εν τέλει αρνείται να συμβιβαστεί με την αλήθεια. Ότι όσο δεν παίρνουν μέτρα για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ
που στοιβάζονται οι πολίτες, όσο δεν συνταγογραφούν τα τεστ για να έχουμε ακριβή εικόνα της διασποράς και όσο δεν επιτάσσουν τις ιδιωτικές κλινικές για να συνδράμουν στο ΕΣΥ, τόσο θα συνεχίζεται η ασφυξία στα νοσοκομεία και η πανδημία θα παραμένει εκτός ελέγχου.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η περιβόητη ενίσχυση του ΕΣΥ που γίνεται με δήθεν καθημερινή προσθήκη ΜΕΘ, προσλήψεις, κλπ περιορίζεται στην εγκληματική αδράνεια
και στη μεταφορά των υγειονομικών από το ένα νοσοκομείο και κλινική στο άλλο λες και είναι πιόνια σε παιχνίδι. Δεν είναι δυνατόν ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα
η κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας να είναι χειρότερη και ο ιδιωτικός τομέας να παραμένει non-covid.
Η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν έπραξε απολύτως τίποτα ώστε και το ΕΣΥ
αλλά και οι πολίτες να μη ασφυκτιούν εναποθέτοντας τις ελπίδες της αποκλειστικά και μόνο στον εμβολιασμό. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Γι αυτό φάτε τώρα ένα Lockdown, γεμιστό με lockdown και σως lockdown που προτείνει η....κυβερνησάρα μας.....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: