Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 2021 : 57.000 ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΑΦΙΔΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ !!! [ video ]

Συνεχίζεται η έξοδος των οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας. – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την μετακίνηση εκτός νομού.

Μεγάλη ήταν από το πρωί η έξοδος των αυτοκινήτων από την Αττική παρά το γεγονός ότι από τα ξημερώματα οι έλεγχοι στα διόδια τόσο των Αφιδνών όσο και της Ελευσίνας ήταν συνεχείς και έντονοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μέχρι σήμερα τις 6 το πρωί, έχουν περάσει τα διόδια περισσότερα από 57.000 οχήματα. Κατά τα ίδια στοιχεία από τα οχήματα που έφτασαν μέχρι τα διόδια, οι αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με τους ελέγχους, σταμάτησαν και γύρισαν πίσω συνολικά 420 αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι δημοσιοποιήθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που βάζει «φρένο» στις εξαιρέσεις για τη μετακίνηση εκτός νομού.

Τι προβλέπει η απόφαση

1. Οι εργαζομένοι στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί) που μετακινούνται για δουλειά, θα πρέπει να έχουν χαρτί από ΕΡΓΑΝΗ. Αν κατά τον έλεγχο, διαπιστωθεί ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή σε άδεια, θα τους επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να διαθέτουν έγγραφο που να βεβαιώνει την ιδιότητά τους, αλλά και χαρτί που αποδεικνύει το ραντεβού τους.

3. Οι μετακινήσεις για συγκομιδή προϊόντων, όπως για παράδειγμα το μάζεμα ελιάς, παύουν να υφίσταται σαν λόγος μετακίνησης την περίοδο του Πάσχα

4. Οι μετακινήσεις για λόγους υγείας, αποδεικνύονται μόνο με έγγραφο ή παραπεμπτικό από δημόσια δομή.

5. Οι μετακινήσεις για κηδεία, καθιστούν υποχρεωτική την προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης θανάτου

6. Για μετάβαση στη μόνιμη κατοικία απαιτείται το Ε1, ενώ δεν επιτρέπεται η επιστροφή στα αστικά κέντρα μετά την περίοδο του Πάσχα.

7. Για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει α) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, β) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και γ) σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προβλέπει διορία 48 ωρών για τις υπερτοπικές μετακινήσεις για τις περιπτώσεις εργασίας, κηδείας ή λόγων υγείας......

Δεν υπάρχουν σχόλια: