Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΩΝ !!! [ video ]

Είναι προφανές ότι δεν είναι υγειονομικοί οι λόγοι που υπαγόρευσαν το άνοιγμα των σχολείων, αλλά πολιτικοί. Μια επίφαση....''επιστροφής στην κανονικότητα'', εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, διακινδυνεύοντας την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών. Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα όπως ακριβώς έκλεισαν, με υπερδιπλάσια κρούσματα και με ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και με μεταλλάξεις του ιού πιο απειλητικές. Μαθητές και εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά πειραματόζωα στο εργαστήριο της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης !!!
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η κυβέρνηση κάθε φορά που ανοίγουν τα σχολεία, προκειμένου να μην υλοποιήσει κανένα από τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρουσιάζει....''διάφορα σχέδια'' με τα οποία στην ουσία αντιμετωπίζουν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς ως πειραματόζωα.
Να θυμίσω τα περίφημα γραφήματα με τις αποστάσεις στις τάξεις κλουβιά, ενώ το πιο πρόσφατο μέτρο είναι το ανοιχτά τα παράθυρα.
Τώρα η κυβέρνηση επιστρατεύει τα self-test για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα απαλλάσσοντας έτσι το κράτος από κάθε ευθύνη.
Μια ιατρική πράξη θα γίνεται με ατομική ευθύνη γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών.
Στο απλό ερώτημα: αν ένας μαθητής δεν κάνει σωστά το τεστ, τότε θα παίρνει απουσίες, τι απαντάνε?
Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Μετά από έναν χρόνο, τώρα δίνουν εξοπλισμό στους μαθητές, τώρα άρχισε η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών !!!
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της σε όσους ασκούν κριτική απευθύνει υποκριτικά το ερώτημα: Μα δεν θέλετε να ανοίξουν τα σχολεία?
Μα τα σχολεία σε Πρωτοβάθμια και Γυμνάσια δεν ανοίγουν και μπορεί τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ αυτό να το «ξεχνούν», εμείς όμως όχι.
Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοιχτά! Όμως για να γίνει αυτό πρέπει η κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα που διεκδικούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς:
• Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον ανά εβδομάδα σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
• Προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό.
• Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη.
• Άμεσα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
• Κρατικό σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών.
• Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών,
• Αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων και της σχολική ύλης. Εντοπισμός των μαθησιακών κενών που έχουν προκύψει τα δύο τελευταία χρόνια και επιστημονικός – παιδαγωγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.
• Να λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ΠΔΣ με προσλήψεις εκπαιδευτικών.
• Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία σε όλες τις τάξεις. Καμία αξιοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών.
Με αυτά τα μέτρα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία.
Καλή δύναμη στους συνάδελφους που διδάσκουν στα Λύκεια.

Στέλιος Παλαρμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: