Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ + ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ''ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ'' ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ !!! [ video ]

Μετά από ένα φονικό, μακροχρόνιο και καταστρεπτικό από όλες τις απόψεις lockdown, θα περίμενε κανείς από τα στελέχη της κυβέρνησης να είναι πιο προσεκτικά στις δηλώσεις τους. Εκτός βέβαια και αν η στρατηγική είναι - όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές - να προκαλέσουν την οργή του κόσμου και να του επιρρίψουν τις ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας.

«Ευσεβώς, θα μου επιτρέψετε να πω ότι διαφωνώ», είπε ο υπουργός Επικρατείας, όταν ο δημοσιογράφος της σημερινής (29/04) εκπομπής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αναρωτήθηκε για τη χρησιμότητα διατήρησης των SMS.

«Υπάρχει πάντοτε στα SMS και ένας συμβολισμός, πέραν του ελέγχου της κίνησης και του περιορισμού. Ποιος είναι ο συμβολισμός; Ότι καταρχής εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς περιορισμού της ελευθερης κυκλοφορίας».

(σ.σ. Προσέξτε, πως στο τέλος της παραπάνω φράσης του, αναιρεί αυτό που είπε - επί λέξει - στην αρχή).

«Επειδή λοιπόν είναι υψηλός ο συμβολισμός και φοβούμαι ότι με την τυχόν κατάργηση των SMS, θα εδημιουργήτω ένα ρεύμα ότι πλέον μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα, ότι θα ξεκινήσει το πάρτι, ότι θα πάμε να διασκεδάσουμε. Όχι. Και φοβάμαι ότι ένα από τα λίγα πράγματα τα οποία έχουν υψηλό συμβολισμό, είναι και το γραπτό μήνυμα. Ένα άλλο είναι το πέρας της κυκλοφορίας κάποια ώρα το βράδυ. Αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, έχουν και μια λειτουργία, θα μου επιτρέψετε να πω, παιδαγωγική», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Είναι σίγουρα ένα καλό μάθημα ιστορίας και πολιτικής: Η κυβέρνηση μας θυμίζει για μία ακόμα φορά πόσο πολύ γοήτευσε την αστική τάξη ο φασισμός, ως άσκηση πειθαρχίας των κατώτερων τάξεων. Ορμώμενος ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή από την πρωτοφανή δήλωση του υπουργού Επικρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι τα sms και η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας έχουν “παιδαγωγικό και συμβολικό χαρακτήρα” τον κονιορτοποιεί κυριολεκτικά. Και δικαιολογημένα αφού η αναφορά του Γιώργου Γεραπετρίτη στον έλεγχο και τη στέρηση της ελευθερίας των πολιτών είναι η ακραία ολοκληρωτική δήλωση που έχει γίνει από μέλος της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η πολύ σκληρή ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

Aυτόν τον σκοτεινο άνθρωπο που κανείς δεν ξερει απο που και πως μας προέκυψε — αλλα τον έκανε Υπουργό Επικρατειας θα τον πληρωσει ακριβα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οχι ότι με πολυνοιάζει. Αντίθετα. Αλλα πρέπει να έχεις γονίδια “δικτατορικης αντιληψης” για να ισχυρίζεσαι ανερυθρίαστα ότι τα sms και η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφοριας έχουν “παιδαγωγικό και συμβολικό χαρακτήρα”.
Τώρα αποκαλύπτονται — πέρα από κάθε αμφιβολία — οι πραγματικες προθέσεις αυτής της άθλιας κυβέρνησης και του θρασύτατα ανέμελου Πρωθυπουργου της: Θελουν να χειραγωγησουν τους Ελληνες. Να τους βαλουν τα δυό πόδια σ ένα παπούτσι. Να τους περιστείλουν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα άρνησης, ανυπακοής και δημοκρατικής αντίδρασης.
Λεω λοιπόν:
Επειδή δεν έχω αποφάσίσει να εκχωρήσω σε κανενα Μητσοτάκη, σε κανενα Γεραπετριτη, σε κανένα Χρυσοχοιδη το δικαίωμα να με “παιδαγωγήσει” απο σήμερα δεν πρόκειται να στέιλω κανένα κανονικο sms. ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.
2020mag

Δεν υπάρχουν σχόλια: