Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. «ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΓΥΡΝΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ» !!!

Το δημαρχείο της Πάτρας στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης κατά μήκος της οδού Μαιζώνος. Η πρωτεύουσα της Αχαΐας, μάλιστα, φημίζεται για τα εξαιρετικής αισθητικής αρχιτεκτονήματά της. Περνώντας την πόρτα του δημαρχείου, το οποίο έχει συνδεθεί με τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορικής διαδρομής της πόλης, ανεβαίνω στον πρώτο όροφο. Έχοντας τηρήσει όλα τα υγειονομικά μέτρα, φτάνω στο τέλος του τεράστιου διαδρόμου, όπου βρίσκεται το γραφείο του «κόκκινου» δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Όλες οι αίθουσες είναι άδειες και το βλέμμα μου στέκεται σε κάποιες εντυπωσιακές ελαιογραφίες. Μπροστά μου έχω έναν άνθρωπο που πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας και θεωρείται μια ξεχωριστή περίπτωση στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αρκετοί τον χαρακτηρίζουν τολμηρό, αιρετικό αλλά και αυθεντικό.Κώστας Πελετίδης Πράγματι, είναι ένας δήμαρχος που κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έχει διστάσει είτε να οργανώσει και να λάβει μέρος σε πορείες είτε να βρεθεί απέναντι σε συμφέροντα που εκείνος έκρινε ότι έπλητταν το καλό της πόλης του. Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Πελετίδης κέρδισε για πρώτη φορά την εκλογική μάχη το 2014 με ποσοστό 63,51% και επανεξελέγη με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές κατέγραψε ιστορική νίκη, εξασφαλίζοντας στον δεύτερο γύρο το 70,91%.

Η δική μας αγωνία είναι να παραμείνουμε για τον λαό μας το αποκούμπι του. Να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια τον αγώνα για μια ζωή αντάξια των προσδοκιών όλων αυτών των ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

Γεννήθηκε το 1953 στο ορεινό χωριό Ρυάκιο Κοζάνης, προέρχεται από οικογένεια προσφύγων με καταγωγή από τον Πόντο και επαγγελματικά καταξιώθηκε με την ιδιότητα του καρδιολόγου. Έχει φανατικούς οπαδούς αλλά και ισχυρούς αντιπάλους.Κώστας Πελετίδης Το βέβαιο είναι ότι ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική. Μεταξύ άλλων, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει γεύματα για τους απόρους, τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία. Έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη και επιβάρυνε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν περισσότερα, ενώ έχει δώσει εντολή, το λάδι που προκύπτει από την εκμετάλλευση των ελαιοδέντρων που έχει στην κατοχή του ο δήμος Πατρέων, να μοιράζεται στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Επίσης, δημιούργησε το πρώτο υπνωτήριο για αστέγους στην Πάτρα, ενώ ζήτησε από την κεντρική εξουσία να μη διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά όσο διαρκεί η πανδημία. Επάνω στο γραφείο του παρατηρώ ότι υπάρχουν μόνο πολυάριθμοι φάκελοι που αφορούν ζητήματα της πόλης, ενώ ο ίδιος είναι χαμογελαστός, προσιτός και αρκετά φιλικός. Λίγο πριν ξεκινήσουμε τη συνέντευξη, σχολιάζω την απουσία αντικειμένων που θα θύμιζαν ότι βρίσκομαι στο γραφείο ενός κομμουνιστή δημάρχου.Κώστας Πελετίδης Μοναδική εξαίρεση, εκτός από τις μεγάλες κόκκινες κουρτίνες, είναι ένα μικρό κουτί που του έχουν κάνει δώρο, το οποίο περιέχει λευκές σελίδες και έχει την επιγραφή του «Ριζοσπάστη». Επίσης, διακρίνω ότι είναι ελάχιστα τα προσωπικά αντικείμενα ή οι οικογενειακές φωτογραφίες. Ακούγοντας τη βουή της πόλης από τα ανοιχτά παράθυρα του γραφείου, επισημαίνει ότι με την ομάδα του έχει θέσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες της πόλης και του λαού της, όπως και τα δίκαιά του. «Όπου βρίσκουμε χαραμάδες, λοιπόν, προσπαθούμε να εισχωρήσουμε, ώστε να πράξουμε όλα όσα δεν προβλέπονται» επισημαίνει και εξηγεί από την αρχή ότι ποτέ δεν του άρεσε ο ρόλος του παρατηρητή.  Στη συνέντευξη που ακολουθεί ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μιλά για την εποχή μας, το ΚΚΕ, τον συνδικαλισμό και τις πορείες, την πολιτική, τα προβλήματα της πόλης αλλά και τι θεωρεί σημαντικό στη ζωή.  Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: