Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΕΝΑΣ ΒΛ@Κ@Σ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ !!! [ video ]

Με το θέμα της άρσης των πατεντών των εμβολίων επιχειρεί να εμπλακεί η κυβέρνηση, καθώς η αποδοχή της πρότασης από την Αμερικανική κυβέρνηση άνοιξε την συζήτηση σε διεθνές επίπεδο, ενώ κινητοποίησε άμεσα και τους θεσμούς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη στιγμή επικράτησε αμηχανία,
καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός απαξίωναν την πρόταση, μιλώντας για ''εμβολιόδεντρα''.
Και βέβαια, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει φτηνά αστεία για ''εμβολιόδενδρα'', δεν είναι περίεργο που η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη στον εμβολιασμό, ιδίως των ηλικιωμένων: μόλις το 63% των Ελλήνων ηλικίας 80+ έχουν λάβει έστω και μία δόση εμβολίου, ενώ η Ισπανία έχει 100%, η Δανία 99%, η Πορτογαλία 93%, η Ιταλία 85%. Η μάνα ξέρει: Όταν η Μαρίκα Μητσοτάκη έλεγε ότι ο Κυριάκος δεν.... Στη Βουλή δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πει ότι «Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα και η ανορθολογικότητα τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες». Όπως βλέπουμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησής του, όπως ο Αδωνης Γεωργιάδης απέρριπταν κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο θεωρείται από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ως η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Από την Τετάρτη το βράδυ όμως που προέκυψε το θέμα, υπήρξε ένα επικοινωνιακό μπαράζ από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να υπενθυμίσουν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «εμπλακεί» σε αυτό το θέμα. Η αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου να δείξει ότι έχει αγκαλιάσει την σχετική πρωτοβουλία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος εμφανίστηκε να την υιοθετεί, ενώ παράλληλα και οι Βρυξέλλες μπαίνουν δυναμικά σε αυτή την συζήτηση, στην οποία αναμένεται να εμπλακεί άμεσα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Πρίν δύο μήνες, τον Μάρτιο του 2021, κατατέθηκε σχετική τροπολογία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία και υπερψηφίστηκε. Μιλάμε για μόλις πρίν από 8 ΗΜΕΡΕΣ που ήρθε πρός ψήφιση η τροπολογία, οι 7 ευρωβουλευτές της ΝΔ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την πρόταση για την άρση προστασίας των πατεντών. Αυτονομήθηκαν, άκουσαν τον Μητσοτάκη, ή απλά νοσταλγούν τον Τραμπ; Η αριστεία ως τελευταία οπισθοφυλακή του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Τύφλα να'χει ο Ιονέσκο....Θέατρο του παραλόγου με....πατέντα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: