Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΜΕ 158 ΨΗΦΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΘΑΤΣΕΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ !!! [ video ]

Με 158 ψήφους υπέρ και 142 ψήφους κατά, υπερψηφίστηκε στη Βουλή, το βράδυ της Τετάρτης επί της αρχής και επί του συνόλου το εργασιακό νομοσχέδιο. Ωστόσο, από τα συνολικά 128 άρθρα, σχεδόν τα 60 έλαβαν πάνω από 200 – 250 θετικές ψήφους. Συγκεκριμένα από τα 128 άρθρα του νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 56 και δήλωσε «παρών» σε 17 ενώ στα υπόλοιπα καταψήφισε. Αντίστοιχα το Κίνημα Αλλαγής στήριξε συνολικά 74 διατάξεις.

Το μόνο κόμμα που καταψήφισε τόσο επί της αρχής όσο και επί του συνόλου των άρθρων ήταν το ΚΚΕ.
Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, η απορρύθμιση, η δραματική αλλαγή της αγοράς εργασίας στην κατεύθυνση της απόλυτης ευελιξίας, της μείωσης αποδοχών, της απελευθέρωσης των απολύσεων, της αποδυνάμωσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του περιορισμού στο δικαίωμα του συνδικαλισμού και της απεργίας.

 Δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοσχολιάσει και πού να πρωτοσταθεί σε μια Ελλάδα εκτός ελέγχου. Όπως πάει η κυβέρνηση μοιάζει ικανή (και η μόνη ικανή) να προκαλέσει επανάσταση στη χώρα! Ήδη τα κατάφερε στη… Νέα Σμύρνη βγάζοντας στους δρόμους τους εν χειμερία νάρκη τελούντες κατά τα άλλα Έλληνες. Τα πάει καλά και στο Χαλάνδρι, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επέδραμαν στη λαϊκή αγορά, όπου το....''νόμος και τάξη'' μετατράπηκε γρήγορα στο αντίθετό του..... Στα νοσοκομεία που καταρρέουν; Στο αστυνομικό αμόκ επί δικαίων και αδίκων; Στην επερχόμενη κοινωνική και οικονομική κρίση; Στις επιδόσεις μιας πλειοψηφίας μέσων ενημέρωσης που αρχίζουν να γίνονται συγκρίσιμα με αυτά της επταετούς δικτατορίας και σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, όπως στην πλήρη απόκρυψη σημαντικών ειδήσεων, τις ξεπερνάνε.
Ή μήπως να σχολιάσουμε τα εξωφρενικά γκάλοπ που δημοσιεύονται, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια εντελώς εικονική πραγματικότητα;
Με τη φόρα που' χουν πάρει θα αρχίσουν να τα πιστεύουν και οι ίδιοι στο τέλος.

Καυστικό ήταν το σχόλιο που έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο για την εργασία. Όπως αναφέρει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του θύμισε τη… Μάργκαρετ Θάτσερ. Σημειώνει μάλιστα πως ήταν και σε πολύ κακή ελληνική μετάφραση!

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Παντως εγώ ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν σαν να άκουγα τη Μάργκαρετ Θατσερ.....Και μάλιστα σε πολύ κακή ελληνική μετάφραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: