Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 307.900.000 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ''FRAPORT'' ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!! [ video ]

Η νέα απόφαση της κυβέρνησης, μετά από το μπούκωμα κλινικαρχών, εργολάβων, καναλαρχών είναι η οικονομική στήριξη προς τις ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τα αεροδρόμια της χώρας. Τελικά όπως βλέπουμε, μόνο για νοσοκομεία, γιατρούς, νοσηλευτές και λεωφορεία δεν βρίσκονται λεφτά και δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις, όπως έλεγε και ο εθνικός μας λοιμωξιολόγος. Σύμφωνα λοιπόν με σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή στη Βουλή, η Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα λάβουν αποζημίωση 177,9 εκ. και 130 εκ. αντίστοιχα για το 2020, “λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και των συνεπειών τους στην επιβατική κίνηση” που το δημόσιο θεωρεί ότι εμπίπτει στην κατηγορία των γεγονότων “ευθύνης δημοσίου”.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζεται ότι οι προκλητικές αποζημιώσεις δίνονται καθώς «πρόκειται για καίριες υποδομές της χώρας, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ομαλή διαβίωση στις περιοχές που εξυπηρετούν, και επειδή οι συγκεκριμένες υποδομές υπέστησαν ιδιαίτερα βαρύ πλήγμα από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και τους συνακόλουθους, αναγκαίους, περιορισμούς στις μετακινήσεις».
Αξιοσημειώτο είναι τέλος ότι οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις αφορούν μόνο το 2020 και όχι το 2021 οπότε και πάλι υπήρχαν περιοριστικά μέτρα, για αυτό και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχει αναφορά σε....«νέα ενδεχόμενη δαπάνη ή απώλεια εσόδων από την περίπτωση συνομολόγησης νέας αποζημίωσης υπέρ του παραχωρησιούχου για την οικονομική χρήση 2021»…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: