Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΡΩΣΙΑ : ΕΠΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ - ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ !!! [ video ]

Αυστηρή προειδοποίηση να πάψει η αμερικανο - βρετανική προκλητικότητα στη Μαύρη Θάλασσα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αποφασιστικό μήνυμα ετοιμότητας από τη Μόσχα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με αφορμή το επεισόδιο με βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα, συμβουλεύει ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, να ενεργούν με βάση τη λογική και να αποφύγουν επικίνδυνες κινήσεις, «δοκιμάζοντας» τις άμυνες της Μόσχας.
«Ζητάμε από το Πεντάγωνο και τη διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων της Βρετανίας, οι οποίες στέλνουν τα πολεμικά τους πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, να μην πάνε γυρεύοντας, καθοδηγούμενη από αξιωματικούς της Ουκρανίας, αλλά λειτουργούν με λογική» υπογραμμίζει με έμφαση ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Μάλιστα, ο κ. Κονασένκοφ τόνισε πως τα σχόλια του γραμματέα Τύπου των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι που υπερασπίστηκε τους βρετανούς συμμάχους της χώρας του, λέγοντας πως τα ρωσικά προειδοποιητικά πυρά είναι προϊόν «παραπληροφόρησης» δεν αποτελούν «έκπληξη».
Ο ρωσικός στρατός και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δημοσιεύσει πολλά βίντεο του περιστατικού με το HMS Defender, που μεταξύ άλλων δείχνουν σκάφη της ρωσικής ακτοφυλακής να προειδοποιούν το βρετανικό πλοίο ότι θα ανοίξουν πυρ εάν δεν αποχωρήσει αμέσως από τα ρωσικά ύδατα. Ακόμη, ο Ρώσος στρατηγός υπογράμμισε πως ο Κίρμπι, απόστρατος ναύαρχος των ΗΠΑ γνωρίζει απόλυτα τη δύναμη και την ικανότητα της Ρωσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
«Ποιος, αν όχι εν αποστρατεία Ναύαρχος Κίρμπι, γνωρίζει καλύτερα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν αξιόπιστα την ασφάλεια της Κριμαίας είδαν τον βρετανικό αντιτορπιλικό ως έναν εύκολο πυραυλικό στόχο στη Μαύρη Θάλασσα» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
Το επεισόδιο της Τετάρτης για τον κ. Κονασένκοφ αποτελεί ένα «επικό φιάσκο» της βρετανικής προκλητικότητας που θα αποδειχθεί «λεκές στη φήμη του Βασιλικού Ναυτικού».
Οι βρετανικές Αρχές εξέδωσαν μια σειρά αντικρουόμενων και αντιφατικών δηλώσεων σχετικά με το συμβάν υποστηρίζοντας ότι το πολεμικό πλοίο απολαμβάνει «αθώα διέλευση» μέσω των «χωρικών υδάτων της Ουκρανίας».
Η Μόσχα διαμηνύει πως η χερσόνησος της Κριμαίας δεν ήταν μέρος της Ουκρανίας από το 2014, όταν το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ εκδίωξε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας και ώθησε τους κατοίκους της χερσονήσου να διενεργήσουν δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από τη δικαιοδοσία του Κιέβου και ξαναμπήκαν στη Ρωσία.
sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια: