Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΠΑΤΡΑ : ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ. ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΣΑΟΥΣΗ. ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ !!! [ video ]

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες στόν πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου φαίνεται ότι βγαίνουν αληθινές! Φωτογραφία που αποδεικνύει την ύπαρξη Κροκόδειλου στην Παραλία Πατρών, δημοσίευσε στο διαδίκτυο λουόμενη από το Τσαούση!

Η λήψη μίας ξεχωριστής οικογενειακής φωτογραφίας στις καλοκαιρινές διακοπές είναι τις περισσότερες φορές καλοδεχούμενη. Για την Κα Πόλυ Μπαλτατζή, όμως, το στιγμιότυπο από το μπάνιο της στο Τσαούση, έκρυβε έναν επισκέπτη, την παρουσία του οποίου δεν είχε συνειδητοποιήσει καθώς απολάμβανε οικογενιακώς τη θάλασσα…
Η Κα Μπαλτατζή, γιαγιά μιας 12χρονης εγγονής και ενός 11χρονου εγγονού, τα φωτογράφιζε να παίζουν με το νερό στην πολυσύχναστη παραλία του Τσαούση. Όταν παρατήρησε τη φωτογραφία στο σπίτι της, συνειδητοποίησε ότι στο νερό διαγραφόταν η μορφή ενός μεγάλου ερπετού - ψαριού, πιθανότατα κροκόδειλου, λίγα μέτρα από τα παιδιά.
«Ήταν μεγάλο σοκ» παραδέχτηκε η ίδια σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας. Η Κα Μπαλτατζή ανέβασε το στιγμιότυπο στο Facebook, προσελκύοντας χιλιάδες σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία συμφωνούν ότι ο εισβολέας στην οικογενειακή της φωτογραφία είναι κροκόδειλος.
Η παρουσία κροκοδείλων δεν είναι συνηθισμένη στην περιοχή. Εντούτοις, κάποιοι άλλοι παρατηρητές σημειώνουν ότι κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με βεβαιότητα χωρίς μία λεπτομερέστερη εικόνα. Το ερπετό - ψάρι, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα άκακο δελφίνι. Πολλοί ψαράδες της περιοχής, αλλά και λουόμενοι λένε ότι πρόκειται όντως για κροκόδειλο γιατί έχει κάνει επανειλημμένα την εμφανισή του αλλά δεν πρόλαβαν να τον φωτογραφίσουν
γιατί έριχναν παραγάδι».
Ο Κος Σωτήρης Καραλόγλου μάλιστα, γνωστότατος ψαράς της περιοχής μας είπε χαρακτηριστικά.
«Πέρυσι τέτοια εποχή ανέβαζα το παραγάδι που είχα ρίξει εδώ γύρω, όταν ξαφνικά ήρθα μούτρα με μούτρα με τον κροκόδειλο να μου τρώει μιά συναγρίδα. Πέταξα την σημαδούρα και προσπάθησα να πιάσω το κινητό και να βγάλω μια σέλφι αλλά από τον τρόμο μου, μου έπεσε στη θάλασσα και έτσι δεν μπόρεσα να έχω ούτε τηλέφωνο, ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο από το συμβάν». 18-24-skiathos-2014 Βέβαια, η Κα Μπαλτατζή είπε στα εγγόνια της της ότι η παράξενη μορφή στη φωτογραφία είναι δελφίνι, γιατί μένει κοντά στην παραλία Τσαούση και συνηθίζει να πηγαίνει για μπάνιο σχεδόν σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχει το ''Patrinaki'' ο κροκόδειλος έχει εμφανιστεί και σε άλλες πολυσύχναστες παραλίες της Αχα'ι'ας όπως Ψαθόπυργο, Αγ.Βασίλειο, Ροδινή, Καστελόκαμπο, Ρίον και Αραχωβίτικα. Συνήθως πλησιάζει τουρίστριες και παρέες νεαρών κοριτσιών.
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τότε είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο  κροκόδειλο.
Είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό που συμβαίνει στην εν λόγω περιοχή μετά και το περσινό με το πυροσβεστικό ''CANADAIR''. Ας θυμηθούμε όμως τι είχε συμβεί πέρυσι τον Αύγουστο ....

ΠΑΤΡΑ : ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ''CANADAIR'' ΡΟΥΦΗΞΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ''ΤΣΑΟΥΣΗ'' ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ !!!

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθές το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Πατρα'ι'κού κόλπου όταν λόγω της φωτιάς στην Καλλιθέα κατεύθασαν στην περιοχή πυροσβεστικά τύπου ''CANADAIR'' και ελικόπτερα ''Air Crane''. Κατά την διάρκεια του ανεφοδιασμού του, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου ''CANADAIR'' συνέλεξε κατά λάθος ομάδα συνταξιούχων που κολυμπούσε σε απόσταση από την ακτή.
Το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου ''CANADAIR'' εκτελούσε προγραμματισμένη προσθαλάσσωση στην περιοχή ''Τσαούση'' της Παραλίας Πατρών, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με νερό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, ο χειριστής του αεροσκάφους, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την ακτή, δεν είδε τους ηλικιωμένους που κολυμπούσαν σε κυκλικό σχηματισμό ένα χιλιόμετρο μακριά από την παραλία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει την προσθαλάσσωση και να τους συλλέξει άθελά του στην δεξαμενή του αεροσκάφους.

Ευτυχώς, το λάθος έγινε γρήγορα αντιληπτό καθώς οι ηλικιωμένοι, που συνέχισαν να κολυμπούν μέσα στη δεξαμενή, κατόρθωσαν να τραβήξουν την προσοχή των πιλότων με τις φωνές τους. Οι ίδιοι, αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί, άλλαξαν αμέσως πορεία και επέστρεψαν στην θαλάσσια περιοχή ''Τσαούση'' της Παραλίας Πατρών, αποτρέποντας έτσι την τραγική εξέλιξη, του να ριφθούν οι συνταξιούχοι από αέρος στη δασική περιοχή της Καλλιθέας, όπου εμαίνετο η φωτιά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνταξιούχοι απεγκλωβίστηκαν σώοι από την δεξαμενή του αεροσκάφους και επέστρεψαν κολυμπώντας στην παραλία, όπου τους περίμενε εκδρομικό πούλμαν με το οποίο οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας για έλεγχο, συγοτραγουδώντας ''ίπι ίπι ούμε σας ευχαριστούμε'' !!!
Ρωτήσαμε κάποιες από τις συνταξιούχους για το περιστατικό, οι οποίες μας είπαν....Κα Πόλυ : Δέν περίμενα ποτέ ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο τώρα και πίσω - πίσω. Από τον φόβο μου άρχισα να φωνάζω στους πιλότους στα Κινέζικα και Ρώσικα χωρίς ποτέ να έχω κάνει ούτε ένα μάθημα σ' αυτές τις γλώσσες. Επίσης απ' τον φόβο μου ξέχασα την συνταγή για τα γιαπράκια τα Βεροιώτικα. Δεν μπορώ να θυμηθώ αν γίνονται με αμπελόφυλλα ή με πλατανόφυλλα. Χρόνια τώρα κολυμπάω σ' αυτή την περιοχή. Από μικρή ήθελα να γνωρίσω πιλότο, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Ο Θεός και οι πιλότοι έβαλαν το χέρι τους.  Κα Νίνα : Τι να σας πώ που τρέμω ολόκληρη. Κι εγώ κολυμπάω χρόνια εδώ, αυτό το πράγμα ούτε στον εχθρό σας. Εγώ από το σόκ που έπαθα, δεν θυμάμαι αν το όνομα της ανιψιάς μου είναι Μάρθα ή Μάγδα και του ανιψιού μου Χρήστος ή Χριστόφορος.
Κα Νένα : Αν δεν ήταν οι φίλες μου Πόλυ και Νίνα να με κρατήσουν στην επιφάνεια θα είχα πνιγεί μέσα στη δεξαμενή του αεροπλάνου. Ήταν τέτοια η ταραχή μου που ξέχασα ξαφνικά να κολυμπάω, και ποιός μου χάρισε την STRELITZIA AUGUSTA που έχω στον κήπο μου. Κα Χρυσάνθη : Είπα τον Δεσπότη Παναγιώτη. Ξαφνικά άσπρισαν τα κατάξανθα μαλλιά μου. Τέτοια είναι ακόμα η ταραχή μου που ξέχασα την συνταγή για το ζυμωτό ψωμί και την σπανακόπιτα που φημίζονται στην περιοχή. Θα το σκεφτώ αν θα ξανακάνω μπάνιο στη θάλασσα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ''Patrinaki.com'' Αγνοείται μόνο μια γιαγιά 87 ετών. Οι πληροφορίες μας επίσης αναφέρουν ότι κλέφτηκε με τον έναν από τους πιλότους....
Η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης ερευνά το γεγονός μήπως οι χειριστές του αεροπλάνου ενήργησαν κατ'εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έτσι ώστε να απαλαγούν τα ταμεία τους από την καταβολή των συντάξεών τους.
tovatraxi

Δεν υπάρχουν σχόλια: