Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ : ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ''ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ'' ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΡΟΜΟΣ !!! [ video ]

Έντονο προβληματισμό προκαλεί τις τελευταίες ώρες η δημοσιοποίηση του 1ου συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που θα γίνει στα Ιωάννινα στις αρχές Ιουλίου. 

Στο συνέδριο θα μιλήσουν δεκάδες ιεράρχες, πολιτικοί, celebrities, ιδιοκτήτες κέντρων γονιμότητας και ορισμένοι πανεπιστημιακοί, ενώ ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης κατέχουν οι «επώνυμοι» που μιλούν στην κάμερα για την ομορφιά της γονεϊκότητας.

Η συνολική προβολή του συνεδρίου δίνει την αίσθηση μιας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ επί του περιεχομένου, με έμμεσο τρόπο, γίνεται σαφές ότι εκτός από ενημέρωση για τα άτομα που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, θα αποτελέσει και μια επίθεση στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματος και στο δικαίωμα στην άμβλωση, χωρίς ωστόσο αυτό να γράφεται ρητά. Παράλληλα, οι συνεχείς αναφορές στον ρόλο της Εκκλησίας σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό ιεραρχών που θα μιλήσουν στο συνέδριο, αλλά και οι αναφορές στο «Έθνος που απειλείται με αφανισμό», παραπέμπουν ευθέως στο τρίπτυχο ''Πατρίς - Θρησκεία - οικογένεια'', που όσο κι αν νομίζαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας, έρχεται ολοένα και συχνότερα στην επικαιρότητα.

Ναι ρε φίλε γιατί δεν κάνουμε άραγε παιδιά σε μια χώρα με άθλιες εργασιακές συνθήκες, οικονομική ανασφάλεια, όλο και λιγότερη αξιοκρατία, ατελείωτο συντηρητισμό με τις ευλογίες της κυβερνησάρας μας. Ρε τους τρελούς πώς δε το σκεφτήκαμε να αρχίσουμε να γεννοβολάμε τέσσερα παιδιά ο καθένας να τα ζούμε μετά με αγάπη. Απορούν μετά γιατί δεν έχουν παιδιά οι οικογένειες, που όσοι δεν έφυγαν εκτός Ελλάδας το 2011-2013 θα φύγουν τώρα με τον Μητσοτάκη.
Παρεμπιπτόντως, αυτό το συνέδριο για την υπογονιμότητα με τους παπάδες χρειάζεται ακτιβισμό. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να λέει το παπαδαριό στις γυναίκες τι θα κάνουν και πώς με το κορμί τους. Αϊντε ξεφτίλες. Το έβαλε και υπό την αιγίδα της η Σακελλαροπούλου.
Άλλη αυτή....Αίσθηση προκαλεί επίσης ο μακροσκελέστατος κατάλογος των ομιλητών (στη συντριπτική τους πλειοψηφία άνδρες), ο οποίος βρίθει πρωτοκλασσάτων κυβερνητικών στελεχών, celebrities και βεβαίως ισχυρών εκπροσώπων της Εκκλησίας. Μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο εδώ
Πέραν των ομιλητών όμως, μια στρατιά από celebrities έχουν ήδη δημοσιεύσει βίντεο στήριξης προς το Συνέδριο....

Η αναπαραγωγή αυτού του σκληρού «πατριαρχικού» αφηγήματος στο συγκεκριμένο βίντεο έφερε ορυμαγδό αντιδράσεων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συλλόγους και οργανώσις αλλά και κάτω από το ίδιο το βίντεο στο youtube ενώ η κριτική έφτασε και προς το πρόσωπο της Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα της οποίας ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το συνέδριο. Αργά το βράδυ του Σαββάτου 12/6, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε γνωστό ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποσύρει την αιγίδα της από το συνέδριο. Νωρίτερα έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, ότι η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το σεξιστικό βίντεο.


Καθώς όμως ο ένας μετά τον άλλο οι καλλιτέχνες, οι τηλεπερσόνες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυραν την στήριξή τους στο συνέδριο, η εταιρεία άρχισε να κατεβάζει κάθε αναφορά.

Πρώτα έφυγαν οι αναρτήσεις στο Facebook και το video στο youtube ενώ οι υπάλληλοι απομάκρυναν και τις πρώτες σελίδες του site, όπου υπήρχαν τα video των 40 προσωπικοτήτων που στήριζαν το συνέδριο.....

 Με στοιχεία από k. pandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: