Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΕΣΤΙΑΣΗ : ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΓΙΑΤΙ…..ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ !!! [ video ]

Ενώ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης δεν αρκούν για να ανατάξουν την εστίαση το θέμα των ενοικίων είναι το μεγάλο πρόβλημα και δεν υπάρχει αυτή τη φορά μέριμνα όπως και στο θέμα του δημοτικού τέλους από τους ΟΤΑ. Το lockdown συμπαρασύρει κι άλλους κλάδους αλλά η  εστίαση είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο με ότι αυτό συνεπάγεται όταν 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης δεν θα μπορέσουν να φτάσουν σε ανάταξη.
Αλλά γιατί πρέπει να καταστραφεί αυτός που άνοιξε ένα μαγαζί, που άνοιξε ένα ξενοδοχείο, αυτός που ανέβασε μια παράσταση, αυτός που έχει ένα μαγαζί στη νύχτα που χάσαν τη δουλειά τους όλοι οι μουσικοί, οι σερβιτόροι, τα παιδιά που δουλεύουν δεύτερο μεροκάματο για να σπουδάσουν. Μόνο οι βουλευτές, οι πολιτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι μένουν ακλόνητοι για να αντέξουν. Όσοι δουλεύουν και το παλεύουν μόνοι τους στη ζωή, τους απαξιώνουν, τους διαλύουν και δεν τους αποζημιώνουν.
Συνθλίβεται ο ιδιωτικός τομέας.
Το δικό τους προσωπικό δράμα ξεκίνησε αφού μετά από την απόφαση του lockdown στην εστίαση πήγαν στο μαγαζί τους το καθάρισαν άδειασαν τα ψυγεία μάζεψαν καρέκλες τραπέζια και σκαμπό από τον εξωτερικό χώρο, μάζεψαν και τα κομμάτια τους το κλείδωσαν και έφυγαν. Πήγαν στην τράπεζα πλήρωσαν τις υποχρεώσεις του μαγαζιού, τα ένσημα και τους μισθούς των παιδιών που δουλεύουν στα μαγαζιά 2-3 μεροκάματα τη βδομάδα που στο σύνολο τους είναι φοιτητές γιατί έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια και εκτίμηση στα παιδιά που δουλεύουν ενώ σπουδάζουν. Μετά πήγαν στους γονείς τους και τους άφησαν το λογαριασμό της ΔΕΗ 135 ευρώ να τον πληρώσουν αυτοί μιας και τους έμειναν 110 ευρώ για να βγάλουν το μήνα. Όταν έφτασαν στο σπίτι τους πήραν τηλέφωνο την καθηγήτρια που κάνει αγγλικά στην κόρη τους και της είπαν να διακόψουν τα μαθήματα αυτό το μήνα γιατί δεν θα δουλεύουν. Όλη την υπόλοιπη μέρα την πέρασαν μπροστά στην τηλεόραση και στο ίντερνετ γιατί δεν είχαν διάθεση και κουράγιο να κάνουν κάτι άλλο. Κάποια στιγμή έπεσε το μάτι τους σε ένα σχόλιο μιας κύριας στο fb που έλεγε ''σιγά μωρέ δεν μπορείτε να ζήσετε ένα μήνα χωρίς να πάτε στην καφετέρια'' ???
Φυσικά και μπορούνε....εμείς μπορούμε ???
Οι ιδιοκτήτες στην εστίαση εκπέμπουν SOS από την αρχή της πανδημίας κι ακόμα περισσότερο σήμερα, 20 μήνες μετά με τις τόσες αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτή τη φορά, την κραυγή αγωνίας εξέφρασαν για λογαριασμό όλου του κλάδου οι καταστηματάρχες της Αχαΐας. Δείτε το βίντεο που περιγράφει όλες τις αγωνίες του κλάδου και τις μικρές ή μεγάλες δυσκολίες που όσοι δεν είναι στο χώρο δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι αντιμετωπίζουν. Το βίντεο συνοδεύεται από την εξής περιγραφή: Οι συνθήκες επιβάλλουν ενέργειες. Ο ΣΚΕΑΝΑ για άλλη μια φορά βγαίνει μπροστά, με ένα βίντεο που δείχνει την πραγματικότητα της εστίασης στην Ελλάδα , με τον πιο ρεαλιστικό τροπο. ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ . ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ…ΓΙΑΤΙ…ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ… Διαφωνεί κάποιος;

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Λιόπετας Κείμενα: Λίνα Ιντζεγιάννη Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λιόπετας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: