Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

''ΜΑΤΙ'' : ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ !!! [ video ]

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, δεν έχουμε δικαίωμα να μην παλέψουμε ενάντια στις αιτίες που παραμένουν και προετοιμάζουν την επόμενη καταστροφή. Σήμερα, τρία χρόνια μετά την εθνική τραγωδία, η ποινική δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις πράξεις και τις παραλείψεις των αρμοδίων, εκείνη την αποφράδα ημέρα βρίσκεται στα χέρια εισαγγελέα μετά και την ολοκλήρωση της ανάκρισης που διενήργησε ο ανακριτής Αθ. Μαρνέρης.
Ο εισαγγελέας, μελετά την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης – απαριθμεί χιλιάδες σελίδες – προκειμένου να υποβάλλει πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο με βούλευμα που θα εκδώσει θα ανοίξει το δρόμο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε ποινικό ακροατήριο. Οι δικαστές με το βούλευμά τους θα αποφαίνονται ποιοι από τους κατηγορούμενους θα καθίσουν στο εδώλιο και για ποιες κατηγορίες θα δικαστούν. Ο Αθ. Μαρνέρης δεν σταματά εκεί, αλλά μιλά και για συγκάλυψη των όσων πραγματικά λάμβαναν χώρα στο πεδίο της μάχης. ''Από τις απομαγνητοφωνήσεις του καταγραφικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προέκυψε ότι ο Νικόλας Τόσκας (τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης) και όσοι παρευρίσκονταν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών, τουλάχιστον από την ώρα 18.36. Έτσι, τόσο κατά τον χρόνο άφιξης του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ΕΣΚΕ (μετά τις 23.00) όσο και κατά τη διάρκεια της φερόμενης ενημέρωσης του Πρωθυπουργού από τον Ματθαιόπουλο (τότε υπαρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) και τα λοιπά στελέχη του ΕΣΚΕ ήταν γνωστό σε όλους τους αρμοδίους ότι στο Μάτι και στον Ν. Βουτζά υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών'' επισημαίνει ο ανακριτής.
Αναβαθμισμένος από τον Μητσοτάκη και ο Κολοκούρης υπεύθυνος συντονισμού Διοικητής της ΕΜΑΚ σήμερα είναι αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο έγγραφο σημειώνεται επίσης, ότι:

  • υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά της Πυροσβαστικής ''όχι μόνο κατά τον πρώτο κρίσιμο χρόνο της πυρκαγιάς, αλλά και στη συνέχεια, όταν είχε πλέον κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές'', εξηγώντας ότι τα πυροσβεστικά οχήματα ουσιαστικά δεν επαρκούσαν ούτε για την κατάσβεση αλλά ούτε και για τη διάσωση των πολιτών
  • μία ώρα μετά την πρώτη ενημέρωση ''η περιοχή παραμένει χωρίς εναέριες δυνάμεις, με ανεπαρκείς επίγειες δυνάμεις και χωρίς εναέριο συντονισμό, ενώ κατευθύνεται σε κατοικημένους οικισμούς'' και
  • ''Εάν μέχρι τις 17.30 το ΕΣΚΕ είχε αντιδράσει άμεσα στέλνοντας τρία εναέρια μέσα, τα οποία είχε τη δυνατότητα να στείλει όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η πυρκαγιά είναι πολύ πιθανό αν όχι να είχε κατασβηστεί, τουλάχιστον να είχε ελεγχθεί''.
Μολαταύτα, Μητσοτάκης - ΝΔ επαναφέρουν σήμερα στο προσκήνιο το Μάτι για να κουκουλώσουν τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος με τη λίστα Πέτσα και γενικότερα, τους υπουργούς που ψάρευαν ανήλικες μέσα από οργανωμένα κυκλώματα human trafficking της μαφίας, την προέλαση των Τούρκων σε βάρος μας σε όλες τις υποθέσεις και σε όλα τα θέματα, το μπάχαλο με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, την καταστροφή της Οικονομίας, τις απολύσεις και την ανεργία, την άρνηση που εκτοξεύουν οι βόρειοι Ευρωπαίοι στους νότιους Ευρωπαίους για την οικονομική ανακούφισή τους από τις συνέπειες της πανδημίας, μαζί και στην Ελλάδα, με τον Μητσοτάκη σχεδόν κομπάρσο και θεατή.
Το είχαν κάνει και στις εκλογές, αυτοδιοικητικές, ευρωπαϊκές και εθνικές, αυτό το πολιτικό πλιάτσικο τυμβωρυχίας πάνω στα μνήματα και στις μνήμες των νεκρών στο Μάτι.
Το επαναλαμβάνουν και τώρα.
Απροβλημάτιστα, αβασάνιστα και ανερυθρίαστα!
Κάποιοι ξέραμε ότι εκμεταλλεύτηκε άθλια τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και ότι έκανε προεκλογικό αγώνα πάνω από τα φέρετρα. Οι ψηφοφόροι του το έμαθαν (;) τον Σεπτέμβρη του 2019, με την ομιλία του στον ΟΗΕ, με την οποία παραδέχθηκε ότι για τη φωτιά έφταιγε η κλιματική αλλαγή...Δείτε την απομαγνητοφώνηση και ακούστε τον ίδιο τον Μητσοτάκη:

Δεν ξεχνάμε, επίσης, ότι και τότε οι κυβερνώντες απέδωσαν την καταστροφή στην «ατομική ευθύνη των κατοίκων», λογική που και η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί για να φορτώσει στο λαό την εξέλιξη της πανδημίας. Τρία χρόνια μετά, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές, τα προβλήματα των πληγέντων δεν έχουν αντιμετωπιστεί, οι ελλείψεις σε κρίσιμες υποδομές και μέσα αυξάνονται, ενώ η εμπορευματοποίηση της γης και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ως αποτέλεσμα της ''ανάπτυξης'' με κριτήριο το κέρδος, συνεχίζουν να γεννούν κινδύνους για νέες τραγωδίες.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: