Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

''ENERGA''....ΚΑΙ ΘΕΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ !!!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του energypress.gr, ενεργό συμμετοχή στη δημιουργία νέας ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με καύσιμο φυσικό αέριο, που έλαβε πρόσφατα άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ, έχει ο Βασίλης Μηλιώνης, άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας Hellas Power, της εταιρείας που μαζί με την Energa είχαν βρεθεί στο επίκεντρο σκανδάλου διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019, ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Energa – Hellas Power. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε έξι κατηγορούμενους, ανάμεσα τους τον Αρ. Φλώρο, χορηγώντας ελαφρυντικά και τριετή αναστολή, καθώς ανετράπη η πρωτόδικη απόφαση. Την ίδια ώρα, αθώοι κρίθηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο Αχ. Φλώρος, πατέρας του Αριστείδη, και ο Βασίλης Μηλιώνης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ !!!

Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλός του, Γρηγόρης - Αλέξανδρος Δημητριάδης, είναι δικηγόρος της εταιρείας Energa της οικογένειας Φλώρου.
Ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη (γιατί περί αυτού πρόκειται) έχει καταθέσει στον ανακριτή της υπόθεσης Energa Σπύρο Γεωργουλέα ότι έως το 2012 συνεργάστηκε με την Energa στα πλαίσια της δικηγορικής του ιδιότητας.
Όπως προκύπτει από την κατάθεση του ήταν αυτός που είχε εμπλοκή στη δημιουργία των offshore εταιρειών.
Όταν ο Δημητριάδης καλείται από τον ανακριτή για την σχέση του με την Energa και την οικογένεια Φλώρου προσλαμβάνεται στο υπουργικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα φρόντισε να άρει το ασυμβίβαστο του συμβούλου και δικηγόρου εταιρειών ψηφίζοντας σχετική φωτογραφική διάταξη. Η συνέχεια ΕΔΩ documento

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: