Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

''ΑΝΕΜΕΛΗ'' ΕΠΙΣΚΕΨΗ - ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ. ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ !!! [ video ]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε με επίσκεψη - αστραπή στο πύρινο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» και αφού συμμετείχε σε μίνι σύσκεψη, έκανε δηλώσεις για την κατάσταση λέγοντάς μας....''ότι έγινε υποδειγματική δουλειά''....«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, έγινε μεγάλη δουλειά μέσα στη νύχτα από τα πεζοπόρα τμήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να επαναλάβει το αφήγημα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση πως αφού δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές… όλα πήγαν καλά.

Ανέκδοτο : ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ! 

«Κρατώ ως θετικό ότι δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μέχρι στιγμής απώλεια ζωής. Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος θα ξαναγίνει, έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται και οι άνεμοι θα μεγαλώσουν» είπε ο πρωθυπουργός και… αποχώρησε.
Οι κάτοικοι που κατάφεραν να γυρίσουν στα σπίτια τους καταγγέλλουν ότι έγινε πλιάτσικο μετά την εκκένωση των περιοχών όπου πλησίαζε η φωτιά.  «Μεγάλη ζημιά, κάηκε το σπίτι μας. Ήρθαν κλέφτες, πλιάτσικο! Με μία κοτρόνα μεγάλη σπάσανε την πόρτα, πια δεν ανοίγει, σπάσανε το παράθυρο της κουζίνας με μία κοτρόνα. Αν ήμουν εδώ οι κλέφτες δεν θα έρχονταν. Ήρθαν κατά τις 3 - 4 ούρλιαζαν, εκκενώσαμε και ήρθαν οι κλέφτες», είπε ακόμα ένας κάτοικος της Βαρυμπόμπης στην ΕΡΤ. Η συζυγός του, αποκάλυψε πως το σπίτι των γονιών της που ήταν στην πίσω πλευρά «έπεσε και τους έκλεψαν κι αυτούς».
Το περίφημο «επιτελικό κράτος» και το πολυδιαφημισμένο σύστημα πολιτικής προστασίας που υποτίθεται ότι είχε δομηθεί σε σύγχρονα πρότυπα και είχε ενσωματώσει προηγούμενες οδυνηρές εμπειρίες όπως την πολύνεκρη καταστροφή στο Μάτι «έτρεχε πίσω από τις εξελίξεις». Σε συνθήκες που θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί μήνες πριν μια και είναι πασίγνωστος ο κίνδυνος πυρκαγιών την θερινή περίοδο και δίχως να συντρέχει και ο πλέον ακραίος συνδυασμός παραγόντων: Υπήρχε έντονη ζέστη και καύσωνας, όχι όμως και ισχυροί άνεμοι. Ειδικά στο τελευταίο αυτό σημείο «είναι φανερή η επικοινωνιακή παρέμβαση» στην πραγματικότητα. Ενώ κανένα δεδομένο της μετεωρολογικής επιστήμης δεν αναφέρονταν σε ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καταγράφθηκαν συστηματικά καιρικές εκτιμήσεις από …τηλεοπτικά κανάλια. Μέχρι και δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις που ανέφεραν πως «νοιώθουμε έναν άνεμο γύρω στα 6 μπωφόρ, ίσως και 6.5» προβλέποντας με ακρίβεια δεκαδικής μονάδας την ταχύτητα του αέρα..... Το Καλοκαίρι του 2021 προχωράει και ολοκληρώνεται με τεράστια προβλήματα, χωρίς κανείς να χρειάζεται να κατονομάσει τον "Πρωθυπουργό - Τουρίστα" γιατί ΟΛΟΙ, ανεξάρτητα του τι πιστεύουν και ψηφίζουν, ξέρουν για ποιον μιλάμε. ΝΑΙ. Μιλάμε για τον άνθρωπο που θέλει να λέγεται πρωθυπουργός και που θα τον έχουμε στο μυαλό μας πάντα και μόνο με το μαγιό του και ένα ''ανέμελο'' χαμόγελο την ώρα που η χώρα του καίγεται. ''ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ'' Πού λέει και το ανέκδοτο....
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: