Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

''ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ''. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΔΡΟΜΟΙ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ - ΣΧΟΛΕΙΑ - ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ''ΜΠΑΛΟΥ'' !!! [ video ]

Την λύση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιλέγει η κυβέρνηση με κορωνοϊό, χιόνι και πυρκαγιά εισηγείθηκε, για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο κυβερνητικό σχήμα μπήκε φαίνεται κατευθείαν στο κλίμα των μέτρων που λαμβάνει το....''επιτελικό κράτος'' και όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, στην έκτακτη σύσκεψη, εισηγήθηκε υπό το βάρος του μπάχαλου που προκάλεσε ο ''Μπάλλος'' όλη την ημέρα στην Αττική, το κλείσιμο του Κηφισού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το μήκους της λεωφόρου, τη νύχτα, με στελέχη της αστυνομίας και του στρατού να διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση. Παράλληλα υπήρξε εισήγηση να απαγορευτεί η κυκλοφορία στη διάρκεια της νύχτας και να σταματήσει η εργασία την Παρασκευή σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις....για να μειωθεί η κινητικότητα. Ακόμα, σε δεύτερο πλάνο, υπάρχει σκέψη για επίταξη μηχανημάτων έργου, έτσι ώστε να συνδράμουν σε πιθανές επιχειρήσεις «οχύρωσεις» περιοχών ή διάνοιξης ρεμάτων, αλλά και σε αυτές ενδεχόμενου απεγκλωβισμού. Πανεπιστήμια, δρόμοι, εργασιακοί χώροι και χιλιάδες σπίτια αντιμετωπίζουν την κακοκαιρία χωρίς καμία πρόβλεψη, καμία θωράκιση. Μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας με την Αττική να βρίσκεται σε κατάσταση εκτός ελέγχου και για μια ακόμα φορά να αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και τοπικής αυτοδίοικησης, για έργα που δεν έγιναν, για προστασία που δεν παρέχουν.
Πέρυσι, όταν χιόνισε, αντί να οργανωθούν και να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο, είτε επιτυχώς είτε όχι, να κρατήσουν ανοιχτή την εθνική οδό όπως γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου....την έκλεισαν από πριν, κι έκοψαν την Ελλάδα στα δύο για (περίπου) ένα 24ωρο. Μα δουλειά του κράτους κύριε Μητσοτάκη είναι να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους όχι να τους κλείνει από μόνο του. Στοιχειώδες.....

Συνοψίζοντας, λοιπόν, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έχουμε και λέμε:

  • Από τη 1πμ έως τις 8πμ απαγόρευση διέλευσης όλων των ΙΧ οχημάτων και των ΜΜΜ σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  • Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.
  • Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.

Η μηδενική προετοιμασία των κρατικών υπηρεσιών, για μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί πάνω από δέκα ημέρες πριν, έδειξε την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των περιφερειαρχών του, μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης.

Η εικόνα της γέφυρας θρανίων για τη διάσωση μαθητών, οι κλειστοί πλημμυρισμένοι δρόμοι, τα πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένες υποδομές σε όλη τη χώρα είναι η χειμερινή εικόνα του έργου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά την θερινή μαύρη εικόνα της καμένης Ελλάδας. Παρά τις προειδοποιήσεις όλων μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ελάχιστα έγιναν για υλοτόμηση και κορμοδέματα στα ενάμιση εκατομμύριο καμένα στρέμματα.
Ακόμη λιγότερα υλοποιήθηκαν για τον καθαρισμό ρεμάτων, προκειμένου να αποτραπούν οι σημερινές καταστροφές.
Αντιπλημμυρικά έργα με ολοκληρωμένες διαγωνιστικές διαδικασίες στην Αττική, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν αλλά καθυστέρησαν αδικαιολόγητα στην υλοποίηση τους.

Washington Post

Αντιπλημμυρικά έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πλήρη ωριμότητα δεν δημοπρατήθηκαν. Δυστυχώς οι εικόνες προπαγάνδας, χθες, με μια μπουλντόζα να καθαρίζει ένα ρέμα τελευταίο βράδυ πριν την πρόβλεψη για έλευση της κακοκαιρίας και τα γνωστά μηνύματα του 112, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ούτε την ανοργανωσιά αντιμετώπισης, ούτε την πλήρη διάλυση των δημόσιων και αυτοδιοικητικών υπηρεσιών, ούτε τα αντιπλημμυρικά έργα, ούτε τον καθαρισμό ρεμάτων, ούτε την συντήρηση των δικτύων. Οι εξαγγελίες της....''επιτελικής κυβέρνησης'' Μητσοτάκη, του 2019, του 2020 και του 2021 για αντιπλημμυρικά έργα ήταν και έμειναν λόγια. Δύο χρόνια απόλυτης ακινησίας και ανοργανωσιάς έχουν τα δραματικά αποτελέσματα που βιώνουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: