Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ. ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟ ΡΙΖΙΚΟ ΜΑΣ - ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΕΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ !!! [ video ]

«Με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος χρησιμοποίησε τη γνωστή καραμέλα όπου η κυβέρνηση δεν ευθύνεται ποτέ και για τίποτα. Όπως και στην περίπτωση των φονικών πυρκαγιών τον Αύγουστο, όπου υπεύθυνη ήταν η κλιματική αλλαγή και οι υψηλές θερμοκρασίες που μαίνονταν ανεξέλεγκτες πάνω από βδομάδα, έτσι και στην περίπτωση των πλημμυρών ευθύνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο… Θεός.

Σε καμία περίπτωση όμως η κυβέρνηση και η καθυστέρηση εκκίνησης των αντιπλημμυρικών έργων. Μετά τον Στέλιο Πέτσα που προσπάθησε να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες, επιχειρώντας να αποσυνδέσει τις πλημμύρες από τις πυρκαγιές στην Εύβοια, λέγοντας ανερυθρίαστα πώς "Οι ζημιές είναι χαμηλά προς τη θάλασσα μη συνδέουμε τις ζημιές κοντά στη θάλασσα με τα καμένα" ήρθε η σειρά του Γιάννη Λοβέρδου να εκστομίσει μια ατάκα για το ζήτημα που προκαλεί αντιδράσεις στα social media. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκαν αντιπλημμυρικά έργα – στο μικρό η αλήθεια είναι διάστημα – ικανά να θωρακίσουν τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας από τις πλημμύρες, είπε πως «μέσα σε δύο μήνες δεν μπορούν να γίνουν».

Όταν δε ρωτήθηκε από την παρουσιάστρια της εκπομπής, Ευλαμπία Ρέβη, να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε, θυμίζοντάς του ότι τα κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι η δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων είναι ύψιστης σημασίας, τόνισε: «Να είμαστε ρεαλιστές. Τι να γίνει; Είχε μεσολαβήσει και ο Αύγουστος».

Αυτό που δεν είπε κανείς τους είναι πως δύο περίπου μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου που έκαναν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους, οι πυρόπληκτες περιοχές ακόμη δεν έχουν θωρακιστεί απέναντι στον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.

Αυτά που λέει όμως ο πλέον αρμόδιος, ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης είναι εκκωφαντικά: έχει ολοκληρωθεί περίπου το 10% των αντιδιαβρωτικών έργων (κορμοδέματα, κορμοφράγματα κ.λπ.), τα οποία εξελίσσονται «με καλό ρυθμό», αλλά τα –πιο ουσιώδη για την θωράκιση της περιοχής– αντιπλημμυρικά έργα βρίσκονται στο 0%! «Δεν έχουν ξεκινήσει», ξεκαθαρίζει αναφερόμενος στα διοικητικά όρια του δήμου του.

Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής 

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, περίπου 200 είναι τα σπίτια που τα ορμητικά νερά εισέβαλαν στο εσωτερικό τους μετά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την Βόρεια Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής. Τεράστιες είναι οι καταστροφές και στις υποδομές. Ρυάκια μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις και ζημιές στο οδικό δίκτυο ενώ δρόμοι σηκώθηκαν από το νερό με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά πλήρωσαν την κρατική ολιγωρία που απέτυχε να θωρακίσει τις πυρόπληκτες περιοχές. Εξίσου μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στις περιοχές Βασιλικά και Ψαροπούλι του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: