Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

''ΜΠΑΛΛΟΣ'' : ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ !!! [ video ]

Μετά την κακοκαιρία ''Αθηνά'' που σάρωσε την Εύβοια και όχι μόνο, αφού άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές, νέες βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από την αρχή του εικοσιτετραώρου της Τρίτης 12/10 στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματά της χώρας. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επηρεάσουν τη Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Στερεά, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από το απόγευμα, οπότε θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Την Τετάρτη 13/10 αναμένονται μόνο τοπικές βροχοπτώσεις. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τρίτης 12/10, καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τον βελτιωμένο καιρό της Τετάρτης 13/10 θα διαδεχθεί νέα ισχυρή κακοκαιρία. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα επηρεάσει την χώρα από το βράδυ της Τετάρτης 13/10 προς Πέμπτη 14/10. Η επερχόμενη κακοκαιρία θα προσπαθήσει να "μιμηθεί" τον μηχανισμό δημιουργίας ''Μεσογειακού κυκλώνα'' και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

Τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες

που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.Τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης 14-10-2021 θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή 15-10-2021 οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.                                                                                               Την πτώση της θερμοκρασίας, στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου. κυρίως στα ηπειρωτικά.

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Όχι για ακρίδες δεν υπάρχει ακόμα κάποια πρόβλεψη.....
emy.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: