Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΕΚΡΗΞΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ. ΣΤΑ 6700 ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 24 ΩΡΕΣ !!! { video ]

Τρέχουν πανικόβλητοι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέποντας ότι τα αρνητικά ρεκόρ στην πανδημία διαδέχονται το ένα μετά το άλλο καθώς διαπιστώνουν ότι η «ανέμελη» κυβερνητική στάση δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, ότι το ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα ξεπέρασε ήδη τα όριά του, ότι η κυβέρνηση έχει ακινητοποιηθεί και αρνείται κάθε διάλογο με την αντιπολίτευση, ενώ η χειραγώγηση της επιτροπής των ειδικών που σιωπούν έχει φτάσει σε ακραίο σημείο. Έτσι, μετά και την νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα που έφτασαν τα 6700 πραγματοποίηθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων προανήγγειλε η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευγγέλου λέγοντας ότι «είχαμε την ελπίδα να μην ξανασυζητήσουμε για νέες ρυθμίσεις ωστόσο η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο» είπε και εκτίμησε ότι τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν τα 10.000 ημερησίως.

Νωρίτερα είχε γίνει ανάλογη σύσκεψη υπό τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο στην οποία συμμετείχαν οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση. Την ώρα που στον απόηχο των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, και της λιτανείας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, είχαμε χθές νέο ρεκόρ με 5.449 κρούσματα και σήμερα 6700 ενώ οι εμβολιασμοί παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές Κυριακή 31 Οκτωβρίου είχαμε μόλις 351 εμβολιασμούς, ενώ το Σάββατο 30/1,  29.403. Σίγουρα δεν είμαστε «στο τελευταίο μίλι» της πανδημίας τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε τοποθέτησή, διαψεύδοντας εμμέσως τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών, ακόμα και του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη, που είχε επιστρατεύσει την ίδια φράση πριν καιρό… Για την ιστορία ο Κυρ. Μητσοτάκης έβλεπε «το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία» σε διάγγελμά του τον....περασμένο Φεβρουάριο. Ανεξαρτήτως του τι πιστεύει η κυβέρνηση για τον εαυτό της, δεν έκανε το καλύτερο δυνατό: έβαλε όλα τα λεφτά της στον εμβολιασμό και την ίδια ώρα χειρίστηκε το θέμα επιφανειακά, με επικοινωνιακά μηνύματα τύπου «μαστίγιο και καρότο»,

χάνοντας χρόνο κατά τον οποίο μεγάλη μερίδα πολιτών έμενε εκτεθειμένη στην παραπληροφόρηση διάφορων «αντισυστημικών σωτήρων», χωρίς συστηματική και σε βάθος ενημέρωση, με υπαρπλουστευμένα μηνύματα του τύπου «το εμβόλιο είναι καλό». Θα μπορούσαν να έχουν γίνει στοχευμένες εξορμήσεις κλιμακίων από ειδικούς στην κοινωνία, εγκαίρως και όχι τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, που να απαντούν σε κάθε «τρελή» ή βάσιμη ανησυχία, και η Εκκλησία θα έπρεπε να έχει μπει στο «παιχνίδι» πολύ νωρίτερα και με πιο δραστικό τρόπο.
Η τελευταία έχει αποδειχτεί ότι ήταν χωριστό και μεγάλο κεφάλαιο στην διαχείριση της πανδημίας, από την άποψη ότι στους κόλπους της κυριαρχούν σκοταδιστικές αντιλήψεις και ιερείς που βρίσκονται σε επαφή με τους πιστούς και έτσι επηρεάζουν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού, αφέθηκαν ανενόχλητοι από το να διαδίδουν συνωμοσιολογίες μέχρι και να αποτρέπουν ενεργά κόσμο από το να εμβολιαστεί.
Δεν αντιμετωπίζεται εύκολα η ιστορία αυτή, όμως η προσπάθεια αυτή έπρεπε να έχει γίνει. Και δεν έγινε. Αντιθέτως, το θέμα ήταν πόσο θα κάνουμε τα στραβά μάτια (η κυβέρνηση δηλαδή) στο αίτημα μεγάλης μερίδας του κλήρου και των πιστών να μην τηρούν τα μέτρα.
Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για γενικές κυβερνητικές πολιτικές με ημίμετρα και με το αποτέλεσμα γνωστό. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή…....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: