«Η αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία, δεν είναι ελληνική πρωτοβουλία που εντάσσεται σε μια όποια εξωτερική πολιτική της χώρας, στην οποία κάποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει. Είναι μια απλή μισθοφορική ενέργεια για λογαριασμό των ΗΠΑ και του Ισραήλ... δυστυχώς», σχολιάζει o συγγραφέας και ιστορικός Νίκος Κλειτσίκας. Η μεγαλύτερη επιθετική αποστολή της Ελλάδας εκτός της Μεσογείου είχε γίνει στην Κορέα στη δεκαετία του 1950, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν το αμυντικό δόγμα της χώρας έχει δεχθεί κάποια τροποποίηση. «Η Ελλάδα επιστρέφει απροκάλυπτα σήμερα στις αρχές της δεκαετίας του '50, στον ίδιο ρόλο της ως αποικία των ΗΠΑ, όταν έστελνε ελληνικά στρατεύματα στην Κορέα για την καταπολέμηση του "κομμουνιστικού κινδύνου" (1950-1955). Σήμερα ο "αντικομουνισμός" έχει αντικατασταθεί από την αντί-Ρωσική υστερία και η ήττα στη Συρία των Σελευκιδών απαιτεί το αίμα να προσφέρουν οι δούλοι των ΗΠΑ», τονίζει ο Ν. Κλειτσίκας. Στη συνέχεια, η χώρα μας μετείχε και μετέχει στις «ειρηνευτικές αποστολές» του ΝΑΤΟ, κάτι που σημαίνει ότι έχει στείλει στρατεύματα ή εξοπλισμό, στηρίζοντας την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στην εκάστοτε χώρα. «Για ακόμη μια φορά, όπως όλα τα χρόνια της "αραβικής άνοιξης made in USA" η χώρα μας παραμένει ένα απλό εργαλείο της "πολιτισμένης" δύσης, εναντίον του Ιράν, της Συρίας και φυσικά της Ρωσίας, που αποτελούν στόχους των ΗΠΑ», προσθέτει ο Ν. Κλειτσίκας. Η κοινή υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε την Τετάρτη στη Διαύγεια, με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου και αφορά τον καθορισμό της αποζημίωσης του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για στρατιωτική αποστολή «IAMD Concept» στη Σαουδική Αραβία «με αποκλειστικό σκοπό την ασφάλεια κρίσιμων ενεργειακών υποδομών της χώρας», φορτώνει τον ελληνικό λαό με νέα οικονομική επιβάρυνση εν μέσω πανδημίας και έξαρσης ακρίβειας και φτώχειας. Η απόφαση διευκρινίζει ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό για τα οικονομικά έτη 2021 και 2022 και αναλύεται ως εξής:
–Για το οικονομικό έτος 2021 οικονομική επιβάρυνση ύψους 590.480 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του εκτελούμενου προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ του εν λόγω έτους.
–Για το οικονομικό έτος 2022 οικονομική επιβάρυνση ύψους 3.533.200 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που θα εγγραφούν στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ για το έτος αυτό. Έτσι, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ για την προστασία κρίσιμων πολιτικών εγκαταστάσεων της χώρας που κρατά τα σκήπτρα του πλούτου και συγκεκριμένα πετρελαϊκών......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου