Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

''RAFALE'' ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ. ΙΡΑΝ - ΓΑΛΛΙΑ....ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!! [ video ]

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου χρειαζόταν επειγόντως μια μετάθεση της προσοχής των πολιτών από την απότομη κλιμάκωση των ανθρώπινων απωλειών στα νοσοκομεία της χώρας. Ήδη χτες Τρίτη ανακοινώθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα τριψήφιος αριθμός θανάτων από την covid-19.

Η προσπάθεια του Μαξίμου, που έφτασε μέχρι και στον συνδυασμό των μαχητικών της Πολεμική Αεροπορίας με το λογότυπο της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα social media, προκάλεσε οργή ακόμη και στους πιο πιστούς φιλοκυβερνητικούς.

Ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε στην Τανάγρα για να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την άφιξη. Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ. Και σαν να μην έφτανε η απίστευτη αναλγησία Μητσοτάκη, που τη στιγμή που μετράμε καθημερινά εκατόμβη νεκρών από τον κορωνοϊό κι ενώ η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε ευρώ για το ΕΣΥ, ο ίδιος ανέβασε βίντεο με τα Rafale - που χρυσοπληρώνουν οι Έλληνες πολίτες - δηλώνοντας περιχαρής «Έρχονται!».

Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν πήρε πίσω το σποτ για τα Rafale αλλά έφτασε σε σημείο να το αναπαραγάγει μέσω του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας ερωτήματα για το αν αυτό έγινε εν γνώσει του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, ή αν πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί για μια ακόμη φορά η «Καθημερινή» μέσα από το άρθρο του «Στέντωρ» για το κακοστημένο σόου υποδοχής των Rafale με το λογότυπο της ΝΔ. Η στήλη του Στέντωρ «MEMO», στο σημερινό φύλλο της «Καθημερινής» γράφει....
«Εκλογές! Εκλογεεές! Αυτή είναι η πρώτη παρόρμηση της δημοσιογραφικής αγοράς σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλωπίσει το προφίλ της. Το χθεσινό σποτ όμως, που διαφήμιζε την άφιξη των πρώτων ελληνικών Rafale, κάπως σαν να δικαιολογούσε το αντανακλαστικό. Όχι επειδή η κυβέρνηση προέβαλε την προμήθεια σαν επίτευγμά της. Αλλά επειδή το σποτ έφερε στο τέλος την υπογραφή - και το σήμα - της Νέας Δημοκρατίας.
Ο σολοικισμός της μετατροπής του νέου όπλου της εθνικής άμυνας σε κομματικό προπαγανδιστικό υλικό έγινε σε κάποιους αμέσως αντιληπτός στο επιτελείο της κυβέρνησης. Άλλοι, πάλι, ισχυρίζονταν ότι «δεν βλέπουν πρόβλημα». Το σποτ, ούτως ή άλλως, είχε ήδη αναρτηθεί στους λογαριασμούς του πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα. Οπότε περιθώρια διορθώσεων δεν υπήρχαν. Αναζητούνταν τα περιθώρια σωφρονισμού του γραφείου Τύπου του κόμματος, στο οποίο κάποιοι χρέωναν την υπερβολή».....

Δεν υπάρχουν σχόλια: