Όχι γιατί κέρδισε την αδύναμη στρατιωτικά Ουκρανία, ούτως ή άλλως για όσους παρακολουθούν τις στρατιωτικές ισορροπίες γνωρίζουν ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη και ανοργάνωτη.
Ο Putin κέρδισε σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατηγικό επίπεδο κατά κράτος.
Πρωτίστως έλεγξε de facto την Ανατολική Ουκρανία ειδικά την περιοχή Donbass.
Είναι ξεκάθαρο ότι όταν ξεκινήσει η φάση της ειρήνης, λίαν συντόμως, το Dobass θα είναι υπό την ρωσική επίβλεψη.
Ο Putin όμως κατάφερε να πετύχει τον μεγαλύτερο του πολιτικό και στρατηγικό στόχο. Να ανακόψει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τελικά ενώ εμφανίστηκε η Ρωσία να είναι εισβολέας στην Ουκρανία, στην πράξη η Ρωσία είναι αμυνόμενη στην αδικαιολόγητη επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Τι αποδείχθηκε στην Ουκρανία;
Μετά το φιάσκο Biden στο Αφγανιστάν όπου οι οργανωμένες αμερικανικές
δυνάμεις αποχώρησαν κακήν κακώς απέναντι σε μια ομάδα άναρχων Taliban…
κάθε χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ… δεν θα προστρέξουν να
βοηθήσουν.
Το λάθος της Ουκρανίας ήταν ότι αντί να ανοίξει διαύλους
επικοινωνίας με την Ρωσία ώστε να διασφαλίσει ειρήνη και κυριαρχία,
προσπάθησε να κλείσει deal με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, ένα deal που ήταν βέβαιο ότι
δεν θα τηρούσαν.
Έχει μια ιστορία και μια διαδρομή… αλλά το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ήταν ένα επιπόλαιο λάθος, που δεν έπρεπε να γίνει.
Για την κατάρρευση της Ουκρανίας δεν ευθύνεται μόνο η ηγεσία της χώρας που αποδείχθηκε μαριονέτα αλλά και το ΝΑΤΟ, που επιδίωξε να εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους του, γνωρίζοντας ότι αυτό αποτελεί casus belli για την Ρωσία.
Θυμίζουμε τι συνέβη στην Κούβα επί εποχής ψυχρού πολέμου και στην μάχη στον κόλπο των χοίρων εκείνης της εποχής….. για όσους ξέρουν ιστορία. Το ΝΑΤΟ δεν είχε καμία δουλειά να προσεγγίσει την Ουκρανία και η Ρωσία έχει δίκιο που επικαλείτο, τις συμφωνίες που υπήρχαν μετά την επανένωση της Γερμανίας.
Είχαν υποσχεθεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι δεν θα υπάρξει καμία επέκταση προς ανατολάς, ''ούτε ίντσα'' όπως διαβεβαίωναν… και αυτό παραβιάστηκε κατ΄ εξακολούθηση. Η Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση έπρεπε να ταχθεί υπέρ της Ρωσίας και στην χειρότερη ουδέτερη. Όχι γιατί είναι ο ισχυρότερη έναντι της Ουκρανίας, αλλά γιατί η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία σε αυτό το Ουκρανικό θρίλερ έχει δίκιο και το ΝΑΤΟ άδικο.
Και αυτό το ξέρουν οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικανοί.
Για τους λόγους αυτούς μιλούν για κυρώσεις που αποτελούν ανέκδοτο. Δεν άγγιξαν την ενέργεια, δεν άγγιξαν το SWIFT τα διατραπεζικά συστήματα πληρωμών… ήταν κυρώσεις για εντυπώσεις για το θεαθήναι….
Και για να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά το 2013 η Ρωσόφιλη αλλά νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας απέρριψε την πρόσκληση για να ενταχθεί στην ΕΕ, ουσιαστικά δηλαδή στην σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ. Αυτό τότε πυροδότησε μια σειρά από διαδηλώσεις στο Κίεβο το λεγόμενο Euromaidan, υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και κατά του Ουκρανού Ρωσόφιλου προέδρου, ο οποίος τελικά, μετά από έναν κύκλο βίας και αίματος, παραιτήθηκε και αποχώρησε από την εξουσία.
Βεβαίως, τα Δυτικά ΜΜΕ παρουσίαζαν το Euromaidan σαν μια εξέγερση του λαού της Ουκρανίας, και μπορεί σε κάποιο βαθμό να ήταν, αλλά το Κίεβο όπου έλαβε χώρα το Euromaidan δεν ήταν ακριβώς όλος "ο λαός της Ουκρανίας", καθώς υπήρχαν και οι Ρωσώφωνοι πληθυσμοί στα Ανατολικά της χώρας, οι οποίοι μάλλον δεν ήταν εντελώς σύμφωνοι με το Euromaidan. Τα πολιτικά γεγονότα που ακολούθησαν εκείνη την περίοδο, του Euromaidan, πυροδότησαν αντιδιαδηλώσεις και αποσχιστικές τάσεις στις περιοχές των Ρωσοφώνων και βασικά στο Donbas, στις περιοχές του Donetsk και του Luhansk και στην Κριμαία.
Αυτές τις αποσχιστικές τάσεις τις εκμεταλλεύτηκε η Ρωσία, τροφοδοτώντας τους Ρωσώφωνους αυτονομιστές, ή τέλος πάντων αυτό είναι το αφήγημα της Δύσης, το οποίο όμως δεν μπορεί εύκολα να αμφισβητήσει κάποιος. Δεν το αμφισβητεί καν η ίδια η Ρωσία. Όλο αυτό δηλαδή δεν είναι τωρινό. Κρατάει από το 2014, όταν οι περιοχές αυτές, Donetsk και Luhansk, κήρυξαν την αυτονομία τους και αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα. Να το πω κι αλλιώς, οι αυτονομιστές κήρυξαν την ανεξαρτησία αυτών των περιοχών. Πέφτεις απ΄τα σύννεφα όταν πετάς στα σύννεφα
Σήμερα δηλώνουν ''Συγκλονισμένοι'' οι Δυτικοί από την απόφαση της Ρωσίας να....''μεθοδέυσει'' την ανεξαρτητοποίηση περιοχών της Ουκρανίας και να εισβάλλει ως "ειρηνευτική δύναμη".
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι πανομοιότυπη με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο (ακόμη και με την ίδια δικαιολογία, την προστασία του πληθυσμού), οπότε ως Ελλάδα θα είσαι ηλίθιος να μην την καταδικάσεις. Από την άλλη όμως θα είσαι ηλίθιος και να εμπλακείς όπως ζητάνε κάποιοι άφρονες. Εδώ δεν είχες εμπλακεί στην Κύπρο.
Ας πάνε να πολεμήσουν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα κι αυτοί που δεν φρόντισαν να το αποτρέψουν.
Οι ίδιοι που το 1999 διαμέλησαν την Σερβία με την απόσχιση του Κοσόβου, το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε το 2008 και η κίνηση του αυτή κρίθηκε ως σύμφωνη με το ''Διεθνές Δίκαιο'' από το ''Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης'' το 2010. Η ΕΕ το ΝΑΤΟ και άλλες γραφικές δυνάμεις την πέφτουν στον Πούτιν γιατί
εισέβαλε σε ξένη χώρα σαν ειρηνευτική δύναμη και τον πλάκωσαν στις
κυρώσεις. Όταν και πάλι η Τουρκία μπήκε με τσαμπουκά στη Κύπρο, στη Βόρεια Συρία,
στη Λιβύη, στην Αρμενία....είναι ''μια πολύτιμη σύμμαχος'' !!! Λοιπόν για να τελειώνουμε με την καραμέλα. Στην Ουκρανία έγινε πραξικόπημα των ναζί. Όπως στην Ελλάδα
παλαιοτέρα, της έδωσαν και το όνομα....''επανάσταση''. Της έδωσαν μάλιστα και χρώμα....''πορτοκαλί''. Μόλις πήραν την εξουσία οι ναζί έκαναν ότι όλοι οι ναζί: Σκότωναν
όλους τους άλλους. Πολιτικούς αντιπάλους, μειονότητες κάθε είδους.
Στη χώρα υπήρχε μια μειονότητα που στα Ανατολικά και την Κριμαία
είναι πλειοψηφία. Οι Ρώσοι, οι οποίοι συνόρευαν με τη Ρωσία που είναι ισχυρή χώρα.
Οι Ρώσοι λοιπόν δεν είχαν διάθεση να καθίσουν να τους σφάζουν οι ναζί. Αυτοί της Κριμαίας έκαναν δημοψήφισμα και την έκαναν από την Ουκρανία. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να κάνουν Λαϊκή Δημοκρατία.
Γιατί είναι δικαίωμα κάθε λαού να ζει ανεξάρτητος και ελεύθερος. Πόσο
μάλλον όταν η χώρα στην οποία κατοικεί παραβιάζει κάθε ανθρώπινο
δικαίωμα. Οι ναζί όμως δεν ήθελαν καν να ζουν οι Ρώσοι. Όπως κάθε
ναζί, δεν κάθονται στ’ αυγά τους να κοιτάξουν τα χάλια τους, θέλουν
εξοπλισμούς και πόλεμο. Πλήθος ιστορικών ντοκουμέντων και μαρτυριών,
αποδεικνύουν ότι η σημερινή ουκρανική κρίση, με όλες τις συνέπειές της,
θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί της
δεν είχαν εξαπατήσει τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ
Γκορμπατσόφ στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και δεν είχαν απορρίψει τα
ανοίγματα του Πούτιν, τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου