Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ....!!! [ video ]

Η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, ξεπέρασε τις ΗΠΑ και έγινε πλέον η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες στρατιωτικού εξοπλισμού - επί του ΑΕΠ της - σε όλο το ΝΑΤΟ.

Δεν είναι "τρολιά". Το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, αποκάλυψε ότι οι δαπάνες της χώρας μας, ανήλθαν πέρυσι στο 3,8% του ΑΕΠ. Σχεδόν διπλάσιες απ’ ότι προβλέπει ο στόχος της του ΝΑΤΟ για τα μέλη του, που είναι (2%).
Αυτό που μάλιστα προξένησε μεγάλη εντύπωση στους συντάκτες της γερμανική εφημερίδας είναι το πώς μια χρεοκοπημένη χώρα που πέρασε και συνεχίζει να περνάει μια τεράστια οικονομική κρίση, δαπανά τόσο υπέρογκα ποσά για την άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρόσφατη ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη «ειρήνη». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, έδωσε - με μία μόνο φράση - το στίγμα μιας νέας εποχής για το ρόλο της διπλωματίας στην προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης κρίσεων. Θεώρησε ως «ηθικά σωστή» την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας συγκεκριμένα πως «πήρα αυτή την απόφαση. Γιατί ήταν το ηθικά σωστό και το εθνικά επιβεβλημένο. Το ηθικά σωστό διότι εδώ δέχεται μια επίθεση μια ελεύθερη χώρα και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της». Προφανώς η έκκληση, διπλωματικής εξεύρεσης λύσης και η προσπάθεια για ειρήνευση και λιγότερη καταστροφή, είναι κάτι το ανήθικο.

       Η Αστυνομική διεύθυνση και ο αστυνομικός διευθυντής του Κιέβου. Σε αυτούς έστειλε τα όπλα η ΝΔ και ο Κούλης!                          Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού TIME (στο 07:58), είναι τα κεντρικά συνθήματα του ηθικά σωστού και το εθνικά επιβεβλημένου - κατά τον Κ. Μητσοτάκη - του ουκρανικού νεοναζιστικού "Τάγματος Αζόφ", το οποίο από το πραξικόπημα του 2014, είναι και επίσημα μέλος των Ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ έχει αναλάβει και ρόλο αστυνόμευσης πολλών περιοχών της επικράτειας της χώρας, όπως της Μαριούπολης και της Οδησσού. Όταν κάποιος εγκρίνει τα αμερικανικά ιμπεριαλιστικά τανκ, αλλά όχι τα ρωσικά και το αντίστροφο δεν βρίσκεται ποτέ στη σωστή πλευρά τής Ιστορίας. Αντιθέτως, μαρτυρά μια δουλοπρέπεια που έκανε πάταγο και την περίοδο των μνημονίων, όταν κάποιοι παρέδιδαν τα όπλα πριν καν τους τα ζητήσουν οι δανειστές. Οι διαφόρων λογιών γερμανοτσολιάδες δεν έχουν εποχή, είναι πιο διαχρονικοί κι από την βασίλισσα Ελισάβετ, πάντα πρόθυμοι να υπηρετήσουν ακόμα κι αφεντάδες που δεν έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες τους... Δεν εγκαλώ τον Κ. Μητσοτάκη γιατί συζητά με τον Τ. Ερντογάν και ζητήματα πέρα από την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Αν θέλουμε κάποια στιγμή να ηρεμήσει η γειτονιά μας, η Χάγη μοιάζει με μονόδρομο κι εκεί δεν μπορούμε να στείλουμε μόνο τα θέματα που εμείς θέλουμε... Τον εγκαλώ, όμως, γιατί συζητά τα πάντα γιατί έτσι του έχουν ζητήσει να κάνει Αμερικανοί και Γερμανοί, χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο και με μόνο επιχείρημα αυτό του πρόθυμου συμμάχου που θα ευεργετηθεί για τις υπηρεσίες του κάποια στιγμή στο μέλλον. Η Ελλάδα, ωστόσο, έχει παίξει αυτό το χαρτί δεκαετίες τώρα κι έχει καεί ουκ ολίγες φορές. Μάλλον ετοιμάζεται να καεί άλλη μία για να "γιορτάσει" όπως της πρέπουν τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: