Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ : ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ''ERIC THOR OLSEN'' Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ''JOHN BAILEY'' ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ. ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ''AZOVSTAL'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ !!! [ video ]

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένας απόστρατος ναύαρχος των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού στρατού παραδόθηκε στις Ρωσικές δυνάμεις.

Ακόμη είναι άγνωστο που ακριβώς έγινε η παράδοση και πότε έγινε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή έγινε στο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη της Ουκρανίας ενώ άλλες στην πόλη Rubizhne.

Χτες από τις 6:17 μ.μ. τοπική ώρα Ρωσίας, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον ίδιο τον απόστρατο Ναύαρχο Eric Thor Olsen να συλλαμβάνεται από τις Ρωσικές δυνάμεις.

Ο Eric Thor Olsen (γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου 1952) είναι απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών. Yπηρέτησε για τελευταία φορά ως 8ος Διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM) από τις 2 Ιουλίου 2007 έως τις 8 Αυγούστου 2011.

Μαζί με τον Αμερικανό απόστρατο Ναύαρχο Olsen, οι Ρώσοι αναφέρουν τo όνομα ενός Βρετανού συνταγματάρχης, του Τζον Μπέιλι, και σημειώνουν πως ακόμη τέσσερις ΝΑΤΟϊκοί σύμβουλοι - εκπαιδευτές έχουν παραδοθεί.

Χτες, η Daily Express, επικαλούμενη έναν άλλο πρώην Βρετανό στρατιώτη, παραδέχτηκε πως τουλάχιστον τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Οι Ρώσοι σημειώνουν πως υπάρχουν επίσης Καναδοί, Γάλλοι και Τούρκοι εγκλωβισμένοι στις σήραγγες κάτω από το εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Πάντως ο επικεφαλής του κόμματος του Ζελένσκυ, David Arakhamia, ανέφερε πως 40 ισραηλινοί μισθοφόροι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο Αzovstal της Μαριούπολης.

Χτες, η Daily Express, επικαλούμενη έναν άλλο πρώην Βρετανό στρατιώτη, παραδέχτηκε πως τουλάχιστον τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Χθες οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο και μια ταυτότητα μιας ομάδα επτά Αμερικανών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Χτες, η Daily Express, επικαλούμενη έναν άλλο πρώην Βρετανό στρατιώτη, παραδέχτηκε πως τουλάχιστον τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη. Σημειώνεται ότι προ ημερών συνελήφθη και ο Καναδός αντιστράτηγος Trevor Kadier ενώ προσπαθούσε να διαφύγει μέσω σωλήνα αποχέτευσης στο εργοστάσιο Azovstal. Ήταν υπεύθυνος για το ''Εργαστήριο #18'', το οποίο εργαζόταν σε θανατηφόρους ιούς όπως ο Έμπολα ή η Νίπα.

Πηγαίνει στη Μόσχα για τη δίκη του.....Αυτός , όπως και οι άλλοι στρατιωτικοί από ξένες χώρες που έχουν συλληφθεί θα δικαστούν δίχως όμως να προστατεύονται από την Σύμβαση της Γενεύης , αφού έχουν παραβιάσει τους κανόνες της και η πιθανότερη ποινή τους θα είναι η θανατική καταδίκη.

Σύμφωνα με τον βοηθό του επικεφαλής της Τσετσενίας Alaudinov, οι Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Rubizhne κατά την διάρκεια των μαχών. 

Ο Alaudinov έδειξε ένα έγγραφο από έναν από αυτούς που ονομαζόταν Joseph Ward Clark από την Πολιτεία της Ουάσιγκτον......

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Εκεχειρία στο Azovstal ώστε να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι μια εκεχειρία συμφωνήθηκε στην πολιορκημένη χαλυβουργία Azovstal, τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής αντίστασης στην πόλη της Μαριούπολης, προκειμένου να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες και να μεταφερθούν σε ιατρικά κέντρα.

''Ένα καθεστώς σιγής (των όπλων) είναι σε ισχύ επί του παρόντος και ένας ανθρωπιστικός διάδρομος άνοιξε για τον σκοπό αυτό, μέσω του οποίου τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες μεταφέρονται προς τα νοσοκομεία στο Νοβοαζόφσκ'', έδαφος που ελέγχεται από τις Ρωσικές και φιλορωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Τα Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ''επιτεύχθηκε συμφωνία για την απομάκρυνση των τραυματισμένων στρατιωτών από το Αζοφστάλ''.....

      pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: